Eski Diyanet İşleri Başkanı’ndan ‘İsrail’ göndermesi: İdareciler mahşerde hesaptan kurtulamayacak

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 12:12 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 12:12 pm

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki gösterirken, İsrail’e destek veren Müslüman liderleri de eleştirdi.

İsrail, Gazze’ye yaptığı saldırılarda 32 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti. Özellikle Müslüman ülkelerin İsrail’e büyük bir tepki göstermemesi dikkat çekerken Türkiye’nin de bu süreçte ticari ilişkilere devam etmesi AKP iktidarına muhafazakar kesinlerden büyük tepki gelmesine neden oldu.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den Ali Erbaş’ın ‘cuma hutbesine’ tepki

İslâm Düşünce Enstitüsü’nün (İDE) YouTube sayfasında açıklamalarda bulunan eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İsrail’e destek olan Müslüman ülkelere tepki gösterirken ” Reel-politik mazeretler hiç bir idareciyi mahşer günündeki büyük hesaptan kurtaramayacak.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Görmez açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Şüphesiz her Müslüman ülke hükümetlerinin Gazze’deki zulmü durdurma hususunda bir mazeretleri vardır. Ancak katledilen her masum çocuğun hesabı mutlaka sorulacaktır. Ve bu hesap sadece Siyonist İsrail’e ve onu destekleyen küresel güçlere değil, tüm Müslüman ülke idarecilerine ve dünyayı idare eden tüm güç sahiplerine de sorulacaktır. Reel-politik mazeretler hiç bir idareciyi mahşer günündeki büyük hesaptan kurtaramayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ