Eski Cumhuriyetçi Başkan Bush Demokrat Harris’i destekliyor

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 6:58 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 6:58 am

Haber: Yılmaz Polat-TELE1 Washington Temsilcisi 

Cumhuriyetçi eski Başkan George W. Bush, Demokrat Başkan adayı Kamala Harris‘I desteklediğini açıkladı.

Bush’un yanısıra 2016’da eski Başkan Trump’tan önce görev yapan üç Cumhuriyetçi başkan adayı ( Mitt Romney) ve 200’den fazla Cumhuriyetçinin Harris’i destekleme kararı aldığı bildirildi.

Trump’ın adaylığına karşı çıkan Cumhuriyetçi Parti’nin güçlü isimleri Harris için yaptıkları destek açıklamasında, ‘ Başkan Yardımcısı Harris ve Vali Walz ile çok sayıda ideolojik ayrılıkları olduğunu’ bildirdi, ‘ ancak alternatifi Trump’ın savunulamayacağı’ vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

‘Ülke içinde, Donald Trump’ın bu kez Proje 2025’in tehlikeli hedeflerini ilerletmeye odaklanan kaotik liderliği dört yılı daha gerçek, sıradan insanlara zarar verecek ve kutsal kurumlarımızı zayıflatacak.
Yurt dışında, Trump ve yardımcısı JD Vance müttefiklerimize sırtını dönerken Vladimir Putin gibi diktatörlere boyun eğdikçe demokratik hareketler onarılamaz bir şekilde tehlikeye girecek.’

Cumhuriyetçiler ayrıca arkadaşlarını ve meslektaşlarını ‘kaos için değil, fikir birliği için çabalayacak liderlere oy vermeye’ çağırdı.

Çoğunluğu 2020’deki seçimde Biden’ destekleyen Cumhuriyetçiler, ‘kararsız eyaletlerdeki ‘ılımlı Cumhuriyetçiler ve muhafazakar bağımsızların’ Biden’a 2020’de Trump karşısında zafer kazandırdığını savunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ