Eski CHP’li meclis üyesi İbrahim Güçlü gözaltına alındı

Yayın tarihi: 13 Mart 2022 Pazar 3:28 pm - Güncelleme: 13 Mart 2022 Pazar 3:28 pm

İzmit Belediyesi’nde önceki dönem CHP’den meclis üyeliği yapan İbrahim Güçlü, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Güçlü’nün geceyi nezarette geçirdiği öğrenildi.

İzmit Belediyesi’nin CHP’li eski belediye meclisi üyesi İbrahim Güçlü, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı. CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Gençtürk yaptığı açıklamada “Sn. Cumhurbaşkanı’nın adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada “sırf ifade almak için evden gece yarısı gözaltı işlemlerine son verdik!” demişti. Gündüz gözaltına aldığın adamı, adliyede nöbetçi savcı-hakim olmasına karşın gece nezarette tutup ertesi gün sevk edince adalet reformu sağlanmış mı oluyor?” dedi.

Erdoğan’ın avukatlarının Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in beraatine itirazı reddedildi

“62 YAŞINDA ADAM BU GECE NEZARETTE”

Güçlü’nün gözaltına alınmasıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Gençtürk, “62 yaşında adam bu gece nezarette” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI YAPARKEN GÖZALTINA ALINDI”

“Önceki dönem İzmit Belediye Meclis Üyemiz, bugün cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla torunun doğum günü kutlaması hazırlıkları yaparken evinde gözaltına alındı. Nöbetçi(!) savcı, daha ifadesi bile alınmadan hükmü verdi ve ‘mevcutlu’ olarak ertesi gün’ savcılık ifadesine götürülmek nezarete koyuldu.

Yıllarca kamuda çalışmış, belediye meclis üyeliği yapmış, muhtar adayı olmuş, sosyal çevresince ve kent kamuoyunca bilinen, 30 yıldır aynı adreste oturan, çağırılsa pek tabii olarak herkesten önce gidip ifadesini verecek, 62 yaşında adam bu gece nezarette..

Sn. Cumhurbaşkanı’nın adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada “sırf ifade almak için evden gece yarısı gözaltı işlemlerine son verdik!” demişti.
Gündüz gözaltına aldığın adamı, adliyede nöbetçi savcı-hakim olmasına karşın gece nezarette tutup ertesi gün sevk edince adalet reformu sağlanmış mı oluyor?

Bu arada, tüm hukukçuluğumla söylüyorum ki; paylaşımda ne cumhurbaşkanı var, ne hakaret var, ne de küçük düşürme var; sadece kraldan çok kralcılık var, yaratılmaya çalışılan bir korku toplumu var…”

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan yargılanan 14 yaşındaki çocuk beraat etti