Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, yeniden mi aday oluyor?

Yayın tarihi: 1 Şubat 2020 Cumartesi 9:34 am - Güncelleme: 1 Şubat 2020 Cumartesi 9:34 am

CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat’ın İstanbul İl Başkanlığı için aday olacağı ileri sürüldü.

CHP İstanbul Kongresi’nde mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun rakibi eski il başkanı Cemal Canpolat’ın olabileceği iddia edildi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre Canpolat, cumartesi günü ekip arkadaşları, kendisini destekleyen ilçe ile belediye başkanları ile yapacağı son değerlendirme toplantısının ardından pazar günü adaylığını basına açıklamayı planlıyor.

Canpolat aday olması halinde 9 Şubat 2020 günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan CHP İstanbul İl Kongresi’nde Kaftancıoğlu ile İstanbul İl Başkanlığı için yarışacak.

İddialarla ilgili olarak Independent Türkçe’nin ulaştığı Canpolat, son kararını arkadaşlarıyla yapacakları değerlendirme toplantısının ardından açıklayacaklarını söyledi.

Sosyal medya mesajı adaylık işareti olarak yorumlandı

Bu arada Canpolat’ın dün geç saatlerde Twitter hesabından yaptığı şu paylaşıda bulundu.

“Teslim olmadan, demokrasi mücadelesi verenler tarihte her zaman kazanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi sadece örgütün emrinde olacaktır. Esas olan Cumhuriyet Halk Partisi emekçileri ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün kararıdır” ifadelerini kullanan Canpolat’ın bu mesajı aday olacağının işareti olarak yorumlandı.

Canpolat aday olması halinde 9 Şubat 2020 günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan CHP İstanbul İl Kongresi’nde Kaftancıoğlu ile İstanbul İl Başkanlığı için yarışacak.

Canpolat, 14 Ocak 2018 günü yapılan kongrede az bir farkla seçimi Kaftancıoğlu’na kaybetmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen cumartesi günü yeni seçilen 39 ilçe başkanıyla yaptığı toplantıda Kaftancıoğlu’yla yola devam etmek istediğini söylediği iddia edilmişti.