Gözaltına alınan eski Britanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 6:39 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 7:25 am

Maraş katliamı anması için Türkiye’ye gelen eski Britanya Alevi Birlikleri Federasyonu genel başkanı İsrafil Erbil İzmir’de gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Erbil, “Yaşananlar devletin katliamlarla yüzleşmek istemediğinin resmidir” dedi.

Britanya Alevi Birlikleri Federasyonu bir önceki genel başkanı İsrafil Erbil İzmir’de gözaltına alındı. Geçtiğimiz yıl da Maraş Katliamı anmasına katılan Erbil, anmadan sonra gözaltına alınmıştı. Erbil, bu yıl yapılan anmaya da katıldıktan sonra geldiği İzmir’de gözaltına alındı. Gaziemir Sarnıç Polis Karakolu’na götürülen Erbil ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltı öncesi Britanya Alevi Birlikleri Federasyonu (BAF) tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bu saldırının son noktası Erbil’in gözaltına alınmasıdır. Erbil üzerinden Alevilere gözdağı verilmek istenmektedir. İsrafil Erbil bir an önce serbest bırakılmalıdır.”

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Yol TV’de yaşananları anlatan Erbil, “Ben anmadan dönerken İzmir Havaalanı’na yakın bir noktadaki otelde gözaltı yaptılar. Karakolda 4 saate yakın bekletildim. HDP ve CHP milletvekilleri ve avukatlarımız, Alevi örgütlerimizin baskısı ile sabah serbest bırakıldım. İfadeyi savcıya verdim. Savcı bana ‘Bunlar sizin cümleleriniz mi?’ dedi. Evet, dedim. Bir tutanak tutacaklarını söylediler. Bunların tamamı bir gözdağı. Katliamlarla bu devletin yüzleşmek istemediğinin resmidir bu” dedi.

Maraş Katliamı’nın 42. yıldönümü; “Aklımızda kalan yaşamını yitiren yüzlerden sadece 4’ünün mezarının olması”