Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında tutuklama talebi

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 8:09 am - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 7:24 pm

Beşiktaş Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski belediye başkanı Murat Hazinedar’ın dahil olduğu yedi şüpheli hakkında tutuklama talep edildi.

Beşiktaş Belediyesi’ne ‘çıkar amaçlı örgüt kurma’, ‘rüşvet alma’, ‘irtikap’ gibi suçlardan operasyonun ardından başlatılan soruşturma sonucunda gözaltına alınan, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu şüpheliler emniyette alınan ifadelerinin ardından Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler hakkında tutuklama talep edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkez olmak üzere Ordu, Ankara ve Çanakkale’deki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenmiş, operasyonda Beşiktaş eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve halen görevde bulunan zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan eski belediye başkanı Murat Hazinedar ise Kastamonu Tosya’da yakalanarak gözaltına alınmıştı.