Eski belediye başkanı, Çanakkale Köprüsü fiyatları için oturma eylemi başlattı

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 2:34 pm - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 2:34 pm

18 Mart‘ta açılan 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden bedava geçişler bu gece itibariyle bitiyor. Köprü geçiş ücretini açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “200 Liracık” ifadesini kullanırken; Çanakkalelilerin yakından tanıdığı siyasetçi Dr.Ömer Faruk Mutan “17 plakalara 100 lira olsun” önerisinde bulunarak oturma eylemi başlattı.

Çanakkale merkezli Aynalı Pazar gazetesinde yer alan habere göre; Kepez Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanlarından Dr.Ömer Faruk Mutan bugün Çanakkaleli özellikle otomobil sahipleri için anlamlı bir eyleme imza attı. 18 Mart günü köprü açılışı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçiş ücretini “200 liracık” olarak açıklamasına Mutan çağrıda bulunarak; “Sayın Cumhurbaşkanım, köprüden en azından Çanakkaleli, 17 plakaya sahip araç sahipleri 100 liradan faydalansın” çağrısında bulundu.

Çanakkale Köprüsü’nün açılışında gösterilmeyen görüntüler

“ÇANAKKALELİLERE, 17 PLAKALARA İMTİYAZ, AYRICALIK İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Meydanında saat 13.00’da oturma eylemi gerçekleştiren Dr.Ömer Faruk Mutan burada basın mensupları aracılığı ile başta AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Mutan yaptığı eylemin gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı; “18 Mart günü ülkemizin en büyük yatırımlarından birisi olan 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı gerçekleştirildi. Uluslar arası ulaşım konusunda büyük bir yatırımın hayata geçirilmesine imza atan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Peki neden bugün buradayım? 5 gündür sosyal medya hesabımdan bir paylaşım yayınladım. Ana tema; Çanakkale içerisindeki, Çanakkale plakasına sahip araçların 1915 Çanakkale Köprüsünden yüzde 50 indirimle geçmesi hususudur” dedi.

Çanakkale Köprüsü’ndeki vurgunu CHP’li vekil anlattı

“BÜLENT TURAN TALEPLERİMİZE ARACI OLSUN”

Sayın Cumhurbaşkanı açılış günü belirtti; 1 hafta ücretsiz sonrasında ise o gün itibariyle 280-290 TL olan bir geçişi 200 Liracık olarak güncelledi. Bende diyorum ki; bu geçiş ücreti Çanakkaleliler için 100 liracık olsun, olmaz mı? Neden olmasın? Che Guevera diyor ki; ‘İmkânsızı iste’ burada imkansız olan bir şey yok. Cumhurbaşkanı’nın iki dudağı arasındadır. Sayın Cumhurbaşkanına da çok yakın bir siyasimiz var; Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan. Desin ki ‘Cumhurbaşkanım, Çanakkaleliler benim aracılığımda köprüden geçiş ücretinin 100 lira olmasını istiyorlar.’ Ağrılı, mersinli, Ankaralı, İzmirli, İstanbullu yaşamıyor burada. Gelibolu’da yaşadığımdan biliyorum; Anadolu yakası Gelibolu’da yaşayanlar için adeta bir adadır. Anakara değil, ada, ada. Bir hastalık halinde, bir yakınızın son anları üzerinden sağlık sorunu yaşadığını düşünün. Her ne kadar feribotlar üzerinden bir kolaylık öncülük tanısa da.. Bu köprü bir cana, bir yaşama değer mi? En azından Gelibolulara, Lâpsekililere yapılsın” dedi.

AKP’den 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi için akıllara zarar savunma