Eski Bakan Okuyan’dan, Adnan Oktar davasıyla ilgili dikkat çeken detay

Yayın tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba 10:32 pm - Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba 10:33 pm

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Adnan Oktar cemaatine yapılan operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Turnike” adlı kitabında, Adnan Oktar cemaatine yönelik yapılan operasyonda ele geçirilen belgelerdeki Yaşar Okuyan ayrıntısına dikkat çekmişti. Okuyan, operasyonlarla ilgili önemli bir detaya değindi. 

Türkiye’nin en önemli cemaatlerinden birine iki sene önce operasyon yapıldı. Adnan Oktar suç örgütüne yönelik açılan davada, “Organize silahlı suç örgütü elebaşısı” olarak yargılanan Oktar toplamda 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Oktar, davada “cinsel saldırı”, “çocuğun cinsel istismarı”, “kişisel verilerin kaydedilmesi”, “şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kaçakçılık” gibi suçlardan suçlu bulundu.

Bir dönem CHP, MHP ve ANAP saflarında görev alan son olarak da Vatan Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı yapan Yaşar Okuyan ile ilgili ise dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan’ın, Adnan Oktar cemaatini operasyona dair önceden uyardığı iddia edildi. Okuyan’ın, Oktar cemaati ile yakın ilişkiler içerisinde olduğu, hatta cemaatin 7-8 kere toplantılara katıldığı ortaya çıkmıştı. Nitekim Adnan Oktar’ın “Davetlerine icabet ettiğini” açıklayan Okuyan, “Bunda bir sorun yok” demişti.

“TAYYİP BEYİN ONAYIYLA OPERASYON YAPILACAK”

Adnan Oktar cemaatine yönelik 2018 yılında yapılan operasyonda, onlarca silahla birlikte; siyasilere ve ünlülere dair yüzlerce belge ele geçirilmişti. Belgelerde Yaşar Okuyan’ın da olduğu ortaya çıktı.

Ele geçirilen belgelerde, Oktar’ın davetine icabet etmekte “Bir sorun yok” diyen Okuyan’ın, cemaatin siyasilerle ilişki kuran ismi, “Eymen” kod adlı Aylin Atmaca’ya bizzat Erdoğan’ın ismini vererek uyardığı ifade edildi. Atmaca’ya “Size yönelik 2019 seçimleri öncesi bir operasyon olacak. Tayyip Bey’in onayıyla. Bir şey bilmesem söylemezdim, net konuşuyorum. Ona göre tedbirlerinizi alın” dediği ortaya çıktı.

Odatv editörü Hakan Erol, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan; mahkeme ve polis dosyalarını inceleyerek yazdığı “Turnike” adlı kitabında Okuyan’la ilgili bu belgelere yer verdi. Erol, “Turnike” kitabında Okuyan’ın, 1989 yılından beri cemaatin içinde olan ve en kilit isimlerden Atmaca ile ilişkisini sorguladı. Cemaat içinde “yönetici” pozisyonunda olan Atmaca, tüm suçların yanında, “örgüt yöneticiliğinden” de suçlu bulundu.

YAŞAR OKUYAN CUMHURİYET’E KONUŞTU: ONLARI UYARDIM

Okuyan, Adnan Oktar cemaati bağlantılarıyla ilgili Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. Kitapta yer alan “Size yönelik 2019 seçimleri öncesi bir operasyon olacak. Tayyip Bey’in onayıyla. Bir şey bilmesem söylemezdim, net konuşuyorum. Ona göre tedbirlerinizi alın demiş” ifadelerinin doğru olup olmadığını sorduğumuz Okuyan, söz konusu ifadeleri yalanlamadı.

Okuyan, cemaatte; Ankara’da devletin üst düzey isimleri arasında faaliyet yürüttüğü ifade edilen Aylin Atmaca’yı “Size muhafazakar camiadan rahatsızlık var yarın bir gün başınıza bir şey gelebilir” diyerek uyardığını belirtti.

“TEK TEK TÜM BELGELERİ İNCELEDİM”

Gazeteci Hakan Erol ise Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Ben yargıç değilim, kimseyi de kitapta bir sorguya çekmiyorum. Görülmeyenin, satır aralarında kaybolan bilgilerin peşine düştüm, tek tek tüm belgeleri inceledim. Yaşar Okuyan’ın iddialarımı doğrulaması karşısında gazetecilik başarısı olarak sevinebilirim ancak, eski bir Bakan’ın bir cemaati uyaracak kadar sıkı ilişkide olmasını yine bir gazeteci olarak kabullenmem mümkün değil” dedi.