Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Yayın tarihi: 24 Nisan 2024 Çarşamba 2:54 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2024 Çarşamba 5:49 pm

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü’nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu.

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Bir dönem Trabzonspor Kulübü’nün de başkanlığını yapan Yılmaz’ın cansız bedeni, evine gelen kızı tarafından bulundu.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi Yılmaz’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cenaze, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

“BABAMIZI KAYBETTİK”

Mehmet Ali Yılmaz’ı 30 yıldır tanıdığını söyleyen Mehmet Zekayi Alatlı, “Akşam yatıyor. Sabah ölüsünü kızı Fatma buluyor. Devamlı buraya geliyordu, görüyorduk. Dün de selam gönderdim aldı selamı. Bugün de böyle oldu. 30 yıldır tanıyorduk. Ama hakikatten babamızı kaybettik” dedi.

“GENEL DURUMU GAYET YERİNDEYDİ”

Mehmet Ali Yılmaz’ın evine gelen Erol Köse, “Son güne kadar yanındaydık. Gayet iyiydi. Bel sorunu vardı. Fıtık tedavisi teşhisi için 2.5 gün hastanede kalmıştı. Ama genel durumu gayet yerindeydi. Ben de şokun içindeyim. Fıtık ve ağrı için hastaneye gitmişti. Başka bir problemi yoktu. Başımız sağ olsun. Adam gibi adamdı” diye konuştu.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde, Trabzon’un Of ilçesi Gülderen Köyü’nde doğdu.

İstanbul’a taşındıkları için ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu’nda, liseyi de Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. İnşaat mühendisi olarak iş hayatına atıldı. 1973 yılında ‘TEK-ART’ adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne girdi. 1978-1988 yılları arasında 10 defa vergi rekortmeni oldu. 1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankasının (Titibank–İmpexbank) sahibi oldu. Basın sektörüne girerek 1983-1989 yılları arasında Güneş gazetesini yönetti. 1991-1995 yılları arasında DYP’den Trabzon milletvekili oldu. 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı. Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz, 1982-2001 yılları arasında, çeşitli dönemlerde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yaptı.

mehmet ali yılmaz

Kaynak: DHA