Flaş… Eski bakan Ali Babacan’ın partisinde!

Yayın tarihi: 7 Ocak 2020 Salı 5:08 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı 5:11 pm

Ali Babacan‘ın yeni parti çalışmalarına yönlendiren ve fikir veren isimler arasında 57. Hükümetin ANAP’lı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersürmer’in de olduğu bildirildi.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre; AKP ile geldiği yol ayrımı sonrasında partisinden istifa ederek yeni parti çalışmalarını sürdüren eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın iktidar partisinde bakanlık yapmış isimlerin dışında, ANAP’ta görev yapan siyasilerle de birlikte hareket ettiği öğrenildi.

Ali Babacan’ın partisi için flaş iddia… İttifak’ta yer alacak mı?

Babacan’ın kuracağı partinin yol haritasını ANAP’ta üst düzey yöneticilik ve bakanlık yapmış bir dönemin önemli siyasilerinin çizdiği ve bu isimlerden birinin de 57. koalisyon hükümetinin ANAP’lı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer olduğu öğrenildi.

Ersümer’in, memleketi Çanakkale’de ekibine Babacan’ın desteklenmesi talimatını verdiği belirtilirken, yeni parti ile ilgili konumunun şu an için danışmanlık seviyesinde olduğu kaydedildi.

YÜCE DİVAN’A GÖNDERİLMİŞTİ

18, 20 ve 21. Dönem Çanakkale milletvekili olan Cumhur Ersümer, 2001 yılında Beyaz Enerji İddianamesi’nde sanık ifadelerine atfen suçlanması nedeniyle istifa etmişti.Enerji ve doğalgaz anlaşmalarında kamuyu zarara uğratan Ersümer, 13 Temmuz 2004 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Yüce Divan’a sevk edilmiş ve hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.