Eski bakan Nihat Ergün AKP’den istifa etti! Hangi yeni partiye katılacak?

Yayın tarihi: 8 Ekim 2019 Salı 2:30 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı 4:57 pm

Eski bakanlardan Nihat Ergün AKP’den istifa etti. Ankara kulislerinde Ergün’ün Ali Babacan’ın ekibinde olduğu belirtiliyor.

Nihat Ergün istifasını şu sözlerle duyurdu:

13 Eylül 2019 tarihinde saat 06.15 itibariyle e- devlet üzerinden Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden ayrılmış bulunuyorum.

Aile ve arkadaş çevremle yaptığım kapsamlı istişareler sonucunda bu kararı aldım.
Şimdiye kadar Ak Partide birlikte siyaset yaptığımız, ülkemiz ve milletimiz için güzel hizmetler üretme çabası içinde olduğumuz bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Nihat Ergün’ün yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan’ın ekibine katılacağı iddia ediliyor.

NELER OLMUŞTU?

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı Nihat Ergün’ün AKP’den istifa ettiği öğrenildi. Daha önce partisinden istifa ettiğine yönelik iddiaları yalanlayan Ergün’ün, AKP ile yollarını resmen ayırdığı belirtildi.

 

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski bakanı Nihat Ergün’ün AKP’den istifa ettiği iddiası ikinci kez gündeme geldi. Ergün’ün, AKP ile yollarını resmen ayırdığına dair sosyal medyada paylaşımlar yapılırken, konu ile ilgili bir yalanlama gelmedi.

AKP’de çok konuşulacak ‘HDP’ istifası

AKP’den istifa ederek yeni parti kurma hazırlığını başlatan Ali Babacan’ın çalışma ekibinde yer alan bir kaynak ise, Ergün’ün AKP’den istifa ettiğini ve yeni oluşumun Kocaeli yapılanmasını üstleneceğini aktardı.Babacan’a yakın kaynak, Ergün’ün öteden beri kendileri ile iletişim halinde olduğunu belirterek, “Kendisi Kocaeli’de bir süredir istişare toplantıları yapıyordu. Kocaeli’de yeni oluşumun lokomotifi Ergün’dür.” dedi.

ERDOĞAN’IN AVUKATI İLE DE GÖRÜŞTÜ!

Ergün’ün, yeni oluşum ile ilgili AKP’nin Kocaeli’deki eski ve halen görevde bulunan üst düzey yöneticileri ile görüştüğü, bunlardan birinin de, AKP İl Teşkilat Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı olan Halil Çokan olduğu ifade edildi.