Eski Avcılar Belediye Başkanı: İmamoğlu ve CHP yöneticilerine operasyon yapılabilir

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 7:54 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 9:30 am

‘Belediyelere kumpas kurulduğunu’ belirten Avcılar Belediyesi’nin tutuklanan eski başkanı Handan Toprak Benli, İmamoğlu ve CHP’li üst düzey yöneticilere yönelik operasyon yapılabileceğini söyledi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde ‘İhaleye fesat karıştırma’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve belediye çalışanlarının da bulunduğu 11 kişi nisan ayında tutuklanmıştı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun sorularını yanıtlayan Benli, belediyelere kumpas kurulduğunu, Beylikdüzü, Bakırköy, Silivri, Sarıyer, Aydın gibi iyelerde operasyon beklediğini söyledi. Benli, İmamoğlu ve CHP üst düzey yöneticilerine yönelik de operasyon yapılabileceğini vurguladı.

Tutuklu eski Belediye Başkanı Handan Toprak’tan açıklama

‘HEDEF BEN DEĞİLİM’

Terkoğlu’nun aktardığına göre Benli, özetle şunları söyledi:

“İhalelerde herhangi bir sorun yoktu, bugün de yok. Kaldı ki ihale süreçlerine belediye başkanlarının müdahale yetkisi yok. Örgütlü suça sokup, muhalefet belediyelerini terörle ilişkilendirmek için bu kurgu yapıldı. Dosyanın bugüne kadar bekletilip, seçim öncesi gündeme konması başka operasyonlar için zemin oluşturmak ve tepki ölçme maksatlı. Soruşturma, CHP’li belediye başkanı olduğum sürece ilişkin hazırlandı. Hedef ben değilim, CHP. Bu dosyalar, komşu belediyelerimiz dahil diğer CHP’li belediyeler için de hazırlandı.

Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak tutuklandı

‘ERGENEKON, BALYOZ GİBİ BİR KUMPAS’

“Belediyelere operasyonda Erkan Karaaslan adının sık geçtiğini ve bu ismin hükümet medyası tarafından, ‘FETÖ’nün belediyeler imamı’ olarak suçlandığını belirten Terkoğlu, Benli’nin bu konuyla ilgili yanıtını da şöyle aktardı:

“Erkan Karaarslan, AKP döneminin belediyecilik uygulamalarını ve bunların dijitalde raporlanmasını kamu kuruluşlarında anlatan, yani meslek içi eğitimler veren ve Türkiye’de çok az bulunan birçok konuda tek olan kişi ve kuruluş sahibi. Bu nedenle AKP’li belediyeler ve bakanlıklara da hizmetler vermiş. CHP’li belediyeler ise çok küçük bir oranda, onda bir gibi, hizmet aldı. Karaarslan’ı FETÖ ile ilişkilendirip, belediyelerimizi de teröre kaynak sağlamakla suçluyorlar. Bu, Ergenekon, Balyoz kumpasları gibi hazırlanmış bir kumpas. Dosyada beni burada 1 dakika bile tutabilecek bir suç yok.”

YAZININ TAMAMI

Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak gözaltına alındı