Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak gözaltına alındı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 7:19 pm

İstanbul merkezli 5 ilde ‘yolsuzluk operasyonu’ yapıldı. Operasyonda eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak gözaltına alındı. Toprak, yapılanın bir itibar suikastı olduğunu öne sürdü.

İstanbul merkezli soruşturmada “ihaleye fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Avcılar eski belediye başkanı Handan Toprak da gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; örgütlü olarak “İhaleye Fesat Karıştırma” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından aralarında Avcılar Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 27 şüpheliye yönelik operasyon yapıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir’de yapılan eşzamanlı operasyonda 21 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak’ın da olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 6 kişinin ise tutuklu olduğu kaydedildi.

 

“İTİBAR SUİKASTI”

Veryansın Tv Handan Toprak Benli’ye ulaştı ve operasyonu sordu. Benli şu ifadeleri kullandı:

“Bu bir itibar suikastıdır. Daha polisler evimize gelmeden ‘Benli gözaltına alındı’ diye haberler servis ettiler. Bu tamamen bir operasyon ve kurgudur. Seçimler öncesi CHP’li belediyelere yönelik başlatılan bir kampanya olduğunu düşünüyorum. Anlaşılan bu kampanyaya Avcılar’dan başladılar.”