Eski AKP’li vekilden erken seçim iması…

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 2:36 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 2:36 pm

Eski AKP Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, içinde bulunduğumuz ekonomik durumu yorumlayarak “Bu korkunun arkası seçim olabilir mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim sisteminde değişiklik yapılması çağrısını yorumlayan eski AKP Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, “Bahçeli’nin muhalefetin önünü kesmek için icat ettiği bu yeni hamlesi, “Cumhur İttiakı”nın derdine çare olur mu bilinmez ama, Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Zira toplum olarak yaşadığımız tecrübelerden biliyoruz ki, bugüne kadar ekonomik çöküntünün yarattığı tahribatı yasalarla telafi edebilen bir iktidar henüz var olmamıştır.” diye yazdı.

Ocaktan’ın “Bu korkunun arkası seçim olabilir mi?” başlıklı yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’yi siyasal ve kurumsal anlamda öylesine bir kaosun içine sürükledi ki, bizzat bu sistemin mimarları bile çok mutsuzlar.
Oysa yeni sistem gelecek dertler bitecek, ekonomi uçuşa geçecekti. Ekonominin hali ortada, herkesin sıfır faizle kredi bulduğu bir dünyada yüzde 6-7 faizle bile kredi bulamıyoruz. Düne kadar meydan okuduğumuz gelişmiş ülkelerin, yani ‘üst aklın’ temsilcisi olarak görülen ‘dış güçler’in kapısını çalarak swap anlaşmaları yapabilmek için dil döküyoruz.

Nasıl bir şey olduğu henüz keşfedilemeyen yeni sistemle ‘ittifak’ modeli icat edilerek AK Parti-MHP birlikteliğine avantaj sağlama hedeflendi ama 31 Mart seçimlerinde bu icadın pek bir işe yaramadığı anlaşıldı. Her tarafından dikişleri atmaya başlayan bu sistem iktidar bloğunu bile öylesine çaresiz bıraktı ki, 31 Mart öncesinde Kürt oyları için İmralı’nın kapısını çaldılar, Öcalar’ın kardeşini TRT ekranlarına çıkarmak zorunda kaldılar, ama o bile çare olamadı…

Anlaşılan o ki yamalı bohça gibi alelacele hazırlanan bu yeni sistem elbisesi ne iktidarın, ne de muhalefetin üzerine oluyor.

İşte bu tehlikeyi gören Bahçeli telaşla bir bakıma “Bu elbiseyi bir an önce tamir edelim” çağrısı yapıyor. Bahçeli diyor ki: “15 Temmuz 2020’ye kadar CHP’den Gelecek Partisi’yle DEVA Partisi’ne milletvekili nakli çok güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır. Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir.”

Evet tehlike büyük, yaklaşıyor yaklaşmakta olan… Allah’ın günleri sayılı, ne zaman geleceği belli olmaz ama, bu korkunun arkası seçim olabilir…

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ