Eski AKP’li vekilden Abdulahat Arvas’a: Bu karardan bir an önce vazgeç

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 12:49 am - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 12:53 am

AKP’nin eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, seçimi kazanmamasına mazbata verilen AKP adayı Abdulahat Arvas‘a çağrı yaptı. Özbek, Arvas’tan kararından vazgeçmesini istedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yüzde 55’le kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu hakları elinden alındı. Van İl Seçim Kurulu, AKP’nin Van adayı Abdullahat Arvas’ın talebiyle yaptığı incelemeyi kapsamında Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas’a verilmesine karar verdi.

Arvas’a eski AKP Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek’ten dikkat çeken bir çağrı geldi. Arvas’ı etiketleyerek ‘kardeşim’ diye seslenen Özbek X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Kardeşim @ArvasAbdulahat milletin desteği olmadan yönetime gelmek vicdanı yaralar. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim gecesi konuşmasını hatırlamanı isterim: ‘milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyecek, milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız’. AK Parti olarak tüm çabalarımıza rağmen Vanlı vatandaşlarımız tercihini Abdullah Zeydan’dan yana kullanmıştır Bize düşen milletimizin seçimine saygı göstermek ve önümüzdeki seçimler için çalışmaktır. Adını aileni tüm Vanlıları düşünerek bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim.”

Van’da protestolar yasaklandı!

Ekrem İmamoğlu: Sahada seçimi kaybedenler masa başında kazanma baskısı yapıyor

Abdullah Zeydan TELE1’de anlattı: Seçilme hakkı nasıl elinden alındı?

Selahattin Demirtaş’tan Erdoğan’a Van çağrısı

Kaynak: TELE1