Eski AKP’li vekil sessizliğini bozdu: Ciddi bir hukuk sorunu var

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 8:19 am - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 8:19 am

Gezi Davası sonrası verilen kararların ardından yaptığı adalet vurgusu ile gündeme gelen eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Kocabıyık, paylaşım yaptıktan sonra vali olan eşi görevden alınmıştı.

Eski AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 26 Nisan’da sosyal medya hesabı üzerinden Gezi Davası kararını ve 2019 İstanbul seçimlerinin iptalini eleştiren paylaşımlar yaptı. Hüseyin Kocabıyık bu gelişmelerin AKP’nin kurucu değerlerine aykırı olduğu ifade etti. Kocabıyık’ın paylaşımının ardından eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık, önceki gün geçici görevle İçişleri Bakanlığı’na alındı.

Kocabıyık, Gezi Davası paylaşımlarını, eşinin İçişleri Bakanlığı emrine alınma kararını Odatv’ye değerlendirdi.

Hüseyin Kocabıyık, İstanbul seçimlerinin iptalinin doğru olmadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti’nin kurucu ilkelerinde biz böyle durumlara karşı çıktık. AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Parti içerisinde ‘adalet’ kavramını bugün tartışmaya açmak isteyen insanlar var bunu da görelim. Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkâr edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim.”

EŞİ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Hüseyin Kocabıyık eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın İçişleri Bakanlığı emrine alınmasının yaptığı paylaşımla ilgili olmadığını düşündüğünü ifade ederek “Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara’ya çekilmesi idari bir tasarruftur” şeklinde konuştu.

AKP kurucularından Kemal Albayrak: İlkleri yaşıyoruz