Eski AKP’li vekil Ocaktan’dan Taliban benzetmesi

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2020 Pazartesi 9:58 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2020 Pazartesi 10:24 am

Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan sosyal medya ve internete gelebilecek olan yasaklara tepki gösterdi. Karar gazetesindeki köşesinde konuyu gündeme getirdi.

Mehmet Ocaktan AKP hükumetinin internet ve sosyal medyaya getirebileceği yasakları eleştirirken “Umarız Ankara yapay zeka çağında, ülkeyi “dahili ve harici bedhahlar”dan koruyorum diye bizi heykel kıran Taliban çağına geri götürmez…” dedi.

İşte Mehmet Ocaktan’ın yazısı:

Geçmişte 28 Şubat’ın ürünü olan Anasol-M hükümeti döneminde adeta bir yasaklar manzumesinden oluşan RTÜK yasasının içine “interneti denetleme” maddesi sokuşturularak Meclis’ten geçirilmiş ve “bilgi çağı”na savaş açan bir gericiliğe imza atılmıştı. Neyse ki dönemin cumhurbaşkanı Necdet Sezer yasayı veto ederek Türkiye’yi dijital çağın Talibanlarının yarattığı o ayıptan kurtarmıştı.

Eğer 21. Yüzyılda sonunda dönüp dolaşıp yine bir “dijital mürtecilik” iklimi yaratacaksak, doğrusu bu Türkiye’ye büyük bir haksızlık olur.

Umarız Ankara yapay zeka çağında, ülkeyi “dahili ve harici bedhahlar”dan koruyorum diye bizi heykel kıran Taliban çağına geri götürmez…

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ