Eski AKP’li vekil istismarcıya kalkan oldu: Örnek Müslümandır

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 11:11 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 11:11 am

AKP’li eski milletvekili Mehmet Erdem’in, istismar suçlamasıyla yargılanan Münir Yükselmiş için mahkemeye “Örnek bir aile reisi, örnek bir Müslümandır” diye bir yazı gönderdiği belirtildi.

AKP’li eski milletvekili Mehmet Erdem, Türkiye Uzay Ajansı’nda Şube Müdürü olan Hasan Baştuğ ve MEB’de Bakanlık Müşaviri olarak çalışan Mustafa Küçükoğlu’nun da aralarında olduğu çok sayıda kamu çalışanının, öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan Münir Yükselmiş için mahkemeye “sanık hakkındaki görüşlerini içeren” yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in aktardığına göre, çok sayıda kamu çalışanının öğrencisine istismardan yargılanan öğretmenin “Ne kadar da iyi bir insan olduğunu anlatan” yazılar kaleme aldığı öğrenildi.

Ankara Keçiören’deki bir lisede eğitim gören 14 yaşındaki öğrenci, sonuncusu 2021 yılında olmak üzere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Münir Yükselmiş’in kendisine defalarca cinsel istismarda bulunduğunu halasına anlattı. Halasının girişimleri ile konu yargıya taşındı. Yükselmiş, 15 Eylül 2021’de gözaltına alındı. 24 Mayıs Salı günü Ankara 36’ncı Ceza Mahkemesi’nde Yükselmiş’in yargılanmasına devam edildi. Son duruşmada mahkeme, 83 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan öğretmenin tutuklunun halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. Tanıkların ve mağdurun bir sonraki celsede dinlenmesi kararlaştırıldı.

Islak imza içeren yazılar ve yazan isimler şöyle:

MEB Bakanlık Müşaviri Mustafa Küçükoğlu: Münir hakkındaki fikrimi beyan etmek ihtiyacı hissettim. Sanık, İstanbul Fatih İHL’den arkadaşım. Bu davada bir kumpas veya bir iftiraya maruz kaldığı düşüncesindeyim. Gençlik yıllarında iffetini koruyan bu öğretmen, atmış yaşında da iffetini muhafaza edecektir.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül: Elbette kimse hatasız, kusursuz olamaz. Ancak böylesine çirkin bir suçu Münir Y’nin işlemeyeceğine inancımız tamdır.

TUA Astronomi Şube Müdürü Hasan Baştuğ: O hem çevresiyle hem de öğrencileriyle daima samimi ilişkilerde olan bir öğretmendi.

AKP 23, 24, 26’ncı Dönem MV Mehmet Erdem: Tanıdığım günden bu yana hiçbir kötülüğünü, yanlışlığını ve ahlaksızlığını görmedim. Örnek bir aile reisi, örnek bir Müslümandır.

15 Temmuz Gazisi Kerim Eren: Namusumu emanet edebileceğim ender dostlarımdan biridir. Münir kardeşim bir komploya kurban giderse (…) altında kalırım. Geciken adalet, adalet olmaz.

SAVUNMASI HAKİMİ ÇILDIRTMIŞTI

Yükselmiş’in, Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmasında yaptığı ‘iffet’ savunması mahkeme başkanını kızdırmıştı.

Yükselmiş, savunmasında mağdurun iddia ettiği gibi yalnız olduğunda eve giderek cinsel istismarda bulunmadığını, dosyaya giren WhatsApp konuşmaları ve gece vakti saatlerce yapılan telefon görüşmelerinin hafızlık eğitimi için olduğunu iddia etmişti.

Mesajlardaki cinsel içerikli yazışmaların sorulması üzerine Yükselmiş, öğrencisinin erkek arkadaşlar edinmesinden dolayı iffetini korumak için kendi hayalini kurdurarak tatmin olmasını sağladığını, amacının öğrencisini korumak olduğunu öne sürmüştü.

Mahkeme başkanı ise, “Sen kimsin, iffet korumak gibi bir görevin mi var? Kaç öğrencinin iffetini korudun?” diyerek sanığa tepki göstermişti. Yükselmiş bunun üzerine ise, “Sadece F.N.Ö.’yü korudum” cevabını vermişti.

Öğrencisini taciz eden öğretmenden hakimi çıldırtan savunma