Eski AKP’li Özdağ itiraf etti! İşte AKP’den istifa etmelerinin nedeni…

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2020 Perşembe 9:47 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2020 Perşembe 9:47 am

AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ve partiden istifa ederek Gelecek Partisi’ne geçen Selçuk Özdağ, neden partiden ayrıldıklarını açıkladı. Özdağ, ‘Tek adamlığın ortak aklın üstüne çıkmasıyla artık orada kalamayacağımızı anladım.” ifadesinde bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yarımcısı Selçuk Özdağ, Manisa Yunusemre ve Şehzadeler İlçeleri 1. Olağan kongresine katılmak üzere Manisa’ daydı. Özdağ, erken seçim çağrısında bulundu.

Özdağ, iktidara seslenerek ‘’Gelin erken seçim yapın, millet sandıkta hesabını görsün.’’ dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Özdağ, “geçmişte sağ-sol, alevi-sünni, Kürt-Türk diye ayrılan insanların Türkiye’nin 780 bin kilometrelik vatana sığmayan mücadelelerine rağmen 2 metrekarelik hücrede biraraya gelebildiklerini söyledi; ‘o zaman anladık ki iktidar mücadelesi hep gençlerin üzerine basılarak’ yapılıyordu. Şimdi biz de diyoruz ki halkımızı bölmeyin, ötekileştirmeyin, özgürlük alanlarımızı daraltmayın,’’ diye seslendi.

Gelecek Partililere seslenen Özdağ, bugünün zorlu şartları altında, ekonomik ve hukuki birçok kısıtlı imkanlara rağmen Gelecek Partisi’nde biraraya gelenlerin hepsinin alnı öpülesi kişiler olduklarını, hepsinin cesur yürek sahibi olduklarını belirtti.

AKP’DEN NEDEN İSTİFA ETTİLER?

Özdağ, AKP içinde de siyaseti hak ve ahlak temelli olarak doğruları söyleyip yaptıklarını ama bir zaman sonra ‘tek adamlığın’ ortak aklın üsüne çıkmasıyla artık orada kalamayacaklarını anladıktan sonra istifa ettiklerini belirtti.

İktidarın yanlışlıklarını ekonomik, sosyal anlamda karşılarına çıkmasıyla zorlu bir döneme girildiğini söyleyen Özdağ; bürokrasi ve liyakat üzerinden yönetimin zaaf içinde olmasının ‘Tsunami geliyor, yönetemiyorsunuz!’ vurgusuyla açıkladı.