Eski AKP’li başkan: Sedat Peker’in elinde AKP’yi korkutan bir video var

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 3:44 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı 7:41 pm

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’na konuk olan Gelecek Partili Selim Temurci, Sedat Peker’in elinde bir video olduğunu ve bu videonun AKP’yi korkuttuğunu iddia etti.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının bugünkü konuğu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci oldu.

Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine ifade veren ve 15 Temmuz Darbe Girişimi dönemi AKP İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenen Temurci, İstanbul’daki Gençlik Kolları ile Berat Albayrak arasındaki ilişkiye dikkat çektiği için ifade verdiğini söyledi.

Silah teslimatı meselesinin il başkanı olduğu dönemde gerçekleştiğini belirten Temurci, “Benim dönemimde böyle bir şey gerçekleştiyse benimle ilgisi vardır diye düşündüler doğal olarak ben de AKP’den açıklama bekledim ama gelmedi ben de bu durumdan haberdar olmadığımı söyledim. AKP’den açıklama gelmeyince bu mesele dönemin İstanbul İl Başkanı olduğum için benim üzerime yıkıldı. Ben bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Kayıp silahlar tartışmalarında okların üzerine çevrilmesine ilişkin de konuşan Temurci, Sedat Peker’in elinde AKP’yi korkutan bir video olduğunu iddia etti. AKP ile herhangi bir bağı bulunmadığını belirten Temurci, “Ben o dönem AK Partinin il başkanı olduğum için bu açıklamayı yapıyorum. Bakanı ben o zamanın sorumluluğunun hissettiğim için çıkıp açıklama yapıyorum. Peki AK Parti’den ismi geçen insanlar neden çıkıp açıklama yapmıyor” dedi.

Berat Albayrak savcılığa başvurdu, Selim Temurci ifade verdi