Eski AKP’li başkan hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 19 Haziran 2020 Cuma 11:51 am - Güncelleme: 19 Haziran 2020 Cuma 11:51 am

Eski Sultanbeyli Belediye Başkanı ve eski AKP Sultanbeyli İlçe Başkanı Alaattin Ersoy hakkında, sahibi olduğu Ersoy Hastanesi’ni kaçak inşaatlarla büyüttüğü iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, A.Y. T. isimli bir yurttaş, 21 Mayıs’ta “Sultanbeyli Özel Ersoy Hastanesi’ne 3194 Sayılı İmar Kanunu Mevzuatı’na aykırı olarak ‘Ek inşaat’ yapıldığını” belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “Hastane ilgililerinden Alaattin Ersoy Sultanbeyli Belediyesi’nin eski başkanıdır. Hastane binasına kanunlara aykırı bir şekilde yapılan ‘ek inşaata’ hâlâ devam edilmektedir” dendi.

BELEDİYE MÜDAHALE ETMEDİ

Suç duyurusunda, “Kanunlara aykırı olarak yapılan söz konusu inşaat faaliyetlerine, belediyeden hiçbir şekilde müdahale yapılmamaktadır. Sorumluluğu bulunan Zabıta Müdürü A. Ç, Yapı Kontrol Müdürü A. G. T. ve ayrıca Zabıta Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç’ten şikayetçiyim. Ayrıca da kanunlara aykırı olarak ek inşaat yapan Ersoy Hastanesi yetkililerinden ve sorumlularından da şikayetçiyim. Kanunsuz olarak yapımı devam eden, inşaat için yasal işlemlerin başlatılmasını talep ederim” ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu ardında Sultanbeyli Tapu Müdürü Tunahan Yiğit tarafından ifadesi alınan A. Y. T. İfadesinde şunları söyledi: “Bilirkişi tarafından dosyanın incelenmesini talep ediyorum. Sultanbeyli Belediyesi’nden ek inşaat için ruhsat verilip verilmediği araştırıldığında söylediklerimin doğru olduğu ortaya çıkacaktır.”