Eski AB Bakanı BM Genel Kurul Başkanlığına seçildi

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 11:30 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 11:30 pm

BM 75. Genel Kurul Başkanlığına Türkiye’nin adayı eski AB Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır seçildi.

Bozkır, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “BM 75. Genel Kurul Başkanı seçimi gizli oylaması başladı . UN Web TV den oylama canlı olarak yayınlanıyor. Coronavirüs tedbirleri kapsamında ülke temsilcileri, kendilerine ayrılan saat dilimi içinde Genel Kurul Salonuna gelip oylarını kullanacaklar.” demişti.

VOLKAN BOZKIR KİMDİR?

Volkan Bozkır, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bozkır, Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu.

Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB’den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Bozkır, Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibi.

Bozkır, AKP yönetimindeki hükümetler döneminde, daha önce ‘Avrupa Birliği Bakanı’ ve ‘Başmüzakereci’ olarak görev yaptı.