AA’dan kovulan Musab Turan hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 1:32 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 1:46 pm

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Serdar Karagöz, bakanlar Mustafa Varank ve Bekir Pakdemirli’ye sorduğu sorunun ardından işten çıkartılan AA muhabiri Musab Turan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, bakanlara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yönelttiği soru üzerine işten çıkartılan Turan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Karagöz, “Kurumumuz içinde bu konunun üzerine gidilecektir. Konuyla ilgili her türlü idari tedbir alınmıştır. Öte yandan kurumumuz, bu eylemin faili hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Konu hukuka intikal ettirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Karagöz, yaptığı açıklamada “Bir eski çalışanımızın yapmış olduğu eylem gazetecilikle ve ajansımızın yayın ilkeleri ile kesinlikle örtüşmemektedir. Bu eylemin motivasyonu çok yönlü olarak incelenecektir. Konu planlı, hesaplı, sonuçları önceden öngörülmüş, stratejik hedefleri olan bir eylem olarak tarafımızca değerlendirilmektedir. Kurumumuz içinde bu konunun üzerine gidilecektir. Konuyla ilgili her türlü idari tedbir alınmıştır. Öte yandan kurumumuz, bu eylemin faili hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Konu hukuka intikal ettirilmiştir. Ajansımız sadece habercilik yapmakta ve kurumsal itibarını her şeyin üzerinde tutmaktadır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Süleyman Soylu’nun Sedat Peker ile olan tartışması AA muhabiri Musab Turan tarafından bakanlara sorulmuştu. Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Burada narkobürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası alanda zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan, milletin teveccühünü kazanan Ak Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin, çarşıda, pazarda, metrobüste herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli Bakanımıza da sorum: Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama, savunma yaptı mı? Savunması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım 3 yaşındaki çocuğumun yüzüne bakarken ben bu maskeli balodan utanıyorum, sizin çocuklarınız yok mu?” sorularını yöneltmişti.

Soylu’nun danışman Mazhar Yıldırımhan, Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin bakanlara yönelttiği Soylu’ya ilişkin soruya tepki gösterirken, AA Genel Müdürü Serdar Karagöz’ü hedef alarak “Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir” dedi. Anadolu Ajansı ise Turan’ın iş akdini feshetti.

TIKLAYIN – AA muhabirinden şaşırtan soru: Çocuğumun yüzüne bakarken utanıyorum

TIKLAYIN – Muhabir bakanlara ‘soru’ sordu! AA’da kriz çıktı

TIKLAYIN – Bakanlara soru soran Turan’ın kovulmasının ardından AA’dan açıklama

TIKLAYIN – AA’dan kovulan Turan: Bakan’ın danışmanı, ‘soru sormuyoruz’ dedi