Eşiyle içki masasında fotoğraf paylaştı başına gelmeyen kalmadı

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 10:09 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 10:10 am

TEİAŞ’da Güvenlik Şefi olarak görev yapan İbrahim Dilaver, eşiyle içki masasından bir fotoğraf paylaştı. O fotoğraftan sonra Dilaver’in başına gelmeyen kalmadı. Dilaver’in önce şefliği elinden alındı, maaşı düşürüldü, sonra da sürgün edildi.

BirGün Gazetesi’nden Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü’nde içkili fotoğrafın sürgün ve mobbing getirdiği iddia edildi. TEİAŞ Gölbaşı Sosyal Tesisleri İşletme Müdürlüğü’nde Koruma ve Güvenlik Şefi İbrahim Dilaver, kişisel sosyal medya hesabından 11 Eylül 2020 tarihinde eşiyle içkili masada fotoğraf paylaştı.

FOTOĞRAFI GENEL MÜDÜRE GÖNDERDİLER

Sadece arkadaşlarının erişimine açık olan bu fotoğraf daha sonra iddiaya göre TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım’a iletildi. Kaldırım, WhatsApp üzerinden İbrahim Dilaver’e referans olan bir akrabası ile yaptığı yazışmada, içkili masadaki fotoğrafı göndererek, “Neden bana zamanında referans oldun” sözleriyle sitem etti. Bu yazışmadan kısa süre önce Dilaver’in kıdemi düşürüldü, görev yeri değiştirildi.

Söz konusu WhatsApp konuşması

Pegasus’tan “Kadir Gecesi özel” paylaşımı hakkında açıklama

Dönemin Personel Daire Başkanı Adem Bilgin tarafından yazılan yazıda, “Koruma ve Güvenlik Amirliği’nde sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Koruma Şefi olarak çalışan İbrahim Dilaver’in koruma ve güvenlik görevleriyle ilgili özel şartları değerlendirildiğinde, görev süresi boyunca vermiş olduğu hizmet performansının bu şartları karşılamadığının değerlendirildiği belirtilerek müdürlükler dışında bir iş yerine tayini teklif edilmektedir” ifadeleri kullanıldı. Aynı yazı ile Dilaver, güvenlik şefliğinden güvenlik görevliliğine getirildi.

Bilgi, konuya ilişkin BirGün’ün sorularını “Devlet memuruyum, açıklama yapamam” diyerek yanıtsız bıraktı.

MAHKEME DİLAVER’İN HAKLI OLDUĞUNA HÜKMETTİ

Ankara 12’nci İdare Mahkemesi, karara yargı yoluyla itiraz eden ve bugüne kadar düşük performans göstermediğini bildiren Dilaver’in haklı olduğuna hükmederek “özlük hakların iadesine” karar verdi. Dilaver’in tayininin hukuka aykırı olduğu ve hak kaybına uğradığı vurgulandı. Ancak bu karara rağmen Dilaver, eski görev yerine atanmadı, Gölbaşı’na 75 kilometre mesafedeki Sincan’a gönderildi.

SAĞLIĞINI KAYBETTİ

Sürgün ve görevden alma kararının ardından çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başlayan Dilaver’e “depresif bozukluk” teşhisi konuldu. Dilaver, 40 gün mesai yapamadı. Yargı sürecinin ardından da baskılara ve çeşitli tehditlere maruz kaldığını kaydeden Dilaver, henüz beş yıl daha çalışabileceği kurumundan, 16 Temmuz’da kendi isteğiyle emekli oldu. “Performans yetersizliği” gerekçesiyle sürgün edilen ve şeflik görevi elinden alınan Dilaver’e, emeklilik kararının ardından Genel Müdür Orhan Kaldırım tarafından “üstün ve örnek gösterilen hizmetleri” dolayısıyla teşekkür belgesi verildi.

“İÇKİLİ FOTORĞAF PAYLAŞMAK SUÇ DEĞİL”

Yaşadıklarını anlatan İbrahim Dilaver, “Sosyal medyadan gizli gizli, sadece arkadaşlarıma açık olan fotoğrafımı alarak beni kurban etmeye çalıştılar. Bu şekilde başka sorunlar yaşayan, hatta lojmanlardan atılan arkadaşlarımız var. İçkili fotoğraf paylaşmak suç değil. Üstelik sadece arkadaşlarımın erişimine açık olan bir fotoğraf yüzünden bana yaşatılanlar ortada. Mobbinge daha fazla dayanacak gücüm kalmadığı için çalışma hayatımı noktalamak zorunda kaldım.”

Rakılı Kadir gecesi paylaşımı yapan Pegasus çalışanının serbest bırakılmasına itiraz