“Eşinin önüne geçme” denilmişti, kendi işini kurdu

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2021 Cuma 12:04 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2021 Cuma 12:06 pm

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yerel seçimlerde mahalle muhtarlığına aday olduğunda Nuray Ataç, “eşinin önüne geçme” denilerek engellenmek istedi. Ataç, tepkilerin karşısında durarak kendi işini kurdu.

Nuray Ataç, KOSGEB’den (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) aldığı 35 bin lira kredi ile dijital baskı üzerine kendi işyerini açtı. Ataç, “Kadınlarımız kendilerini eve kapatmasınlar, üretsinler, fikir geliştirsinler. Piyasayı araştırıp, eksikliğin ne yönde olduğuna bakıp, kendilerine göre bir iş bulsunlar. Umutsuzluğa kapılmasınlar, elbet karşılarına bir kısmet çıkar. KOSGEB’e başvursunlar, çünkü buranın desteği çok faydalı oluyor” dedi.

“BİR ADIM EŞİNİZİN ÖNÜNDE OLUN”

ANKA’da yer alan habere göre, daha önce muhtar adaylığına da başvuran Ataç, “Bir dönem Karasu’nun merkez mahallerinden biri olan İncilli Mahallesinin muhtar adaylığına da başvurdum. ‘Başvurma, eşinin önüne geçme’ dediler. ‘Kadın dediğin eşinin bir adım gerisinde olur’ dediler. Ben de diyorum ki geçin, hep bir adım eşinizin önünde olun” açıklamalarında bulundu.