Eşini canlı yayında silahla tehdit eden erkek ‘blöf yaptım’ dedi

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 5:42 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 5:42 pm

Sosyal medya hesabından boşanma aşamasındaki E. K.’yı silah göstererek “Vaden doldu, toprak seni çağırıyor” ifadeleriyle tehdit eden şüpheli N. K. “Tehdit” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada yaptığı devriye sırasında ‘e.’nin sesini duyun’ şeklindeki paylaşımları tespit etti. N. K.’nın paylaştığı videoda, boşanma aşamasında olduğu eşi E. K.’ya silah göstererek “Vaden doldu ve toprak seni çağırıyor. Bunların lafta kalmayacağını göreceksin E.. Dediğim gibi 5 bin, 10 bin, 20 bin Euro benim için para değil ama seni babanla birlikte mezara koyacağım. Olmayan dişlerini zaten kerpetenle geçeceğim” ifadelerini kullandı.

“DELİRMİŞ GİBİ SALDIRIYOR”

E. K.’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda “Ellerim titreyerek bu videoları çekiyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum, son yaşadıklarımdan sonra zaten kendimde değildim. Dün geceden beri ne uyku uyuyabildim ne yediğimi bilirim ne içtiğimi ne oturduğumu. Sadece ben değil babam da tehdit ediliyor bu adam tarafından. Benim eski eşim nasıl böyle bir canavara dönüştü ben bilmiyorum, aklım almıyor. Delirmiş gibi saldırıyor, umarım bu video bir an önce gereken yerlere ulaşır. Lütfen arkadaşlar, lütfen destek olun. Ben kendimden geçtim babamı düşünüyorum. Babam sırf benim arkamda olduğu için, bana destek olduğu için tehdit ediliyor” ifadelerini kullandı.

“BLÖF YAPTIM”

Polis bu paylaşımların ardından şüpheli N. K.’yı gözaltına aldı. N. K.’nin emniyetteki ifadesinde Yunan vatandaşı olan E. K.’nin kendisinin 7 yıllık eşi olduğunu ve bir müşterek kızları olduğunu söyledi. Eşinin dört gün önce ortada hiçbir sebep yokken çocuğunu alarak gittiğini öne süren N. K. eşine hiçbir şekilde baskı ve şiddet uygulamadığını iddia etti.

Eşiyle anlaşamadıkları için boşanmaya karar verdiklerini, ikisinin de çocuğun velayetini istediğini kaydeden N. K., çekişmeli boşanma davası açtığını öne sürerek “Eşimin yerini tespit edebilmek için 21 Haziran’da sosyal medya hesabımdan yayın açtım. Yayında blöf yaparak elime kuru sıkı tabanca aldım, bu videoda eşime karşı aslında içimde olmayan tehdit içerikli sözler söyledim ve bu canlı yayın yaklaşık iki saat sürdü. Sonrasında eşim de kendisinin videosunu paylaşmış” dedi.

N. K. emniyetteki ifadesinde “Ben çocuğumu çok sevdiğim ve kendisini göremediğim için bu şekilde davrandım. Canlı yayında eşime tehdit içerikli sözler söylememden dolayı çok pişmanım. Benim amacım eşimi ve çocuğumu bulmak içindi. Eşime zaten şu an ulaşamıyorum. Kendisi Yunanistan’da olabilir” dedi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli N. K. burada savcıya ifade verdi. N. K.’yı “Silahla tehdit” suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Anadolu Sulh Ceza Hakimliği de şüphelinin sevk edildiği suç maddesinden tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Kadın eczacıya tehdit: Kafanı kopartırım