Adli Tıp’ı kandıramayınca mahkemeye tekerlekli sandalyeyle geldi

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 8:11 am - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 8:15 am

Boşanma aşamasında olduğu eşini 6 yerinden vuran ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden Hasan Cora Adli Tıp’ı kandıramayınca mahkemeye tekerlekli sandalyeyle geldi.

Boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşegül Cora’ya sokak ortasında kurşun yağdıran Hasan Cora, tutuklu yargılandığı davada 6. kez hakim karşısına çıktı.

AKLİ MELEKELERİ YERİNDE

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Hasan Cora, bir önceki duruşmada, akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etmiş ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmişti.

Muayenesi yapılan Hasan Cora’nın akli melekelerinin yerinde olduğu tespit edildi.

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE GELDİ

Sanık Hasan Cora, bu duruşmaya da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tekerlekli sandalyeyle katıldı.

Mahkeme, Hasan Cora’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 20 Ocak 2021’e erteledi.

“HER YOLU DENİYOR”

Hasan Cora’nın silahlı saldırısında 6 yerinden kurşunlanarak ağır yaralanan Ayşegül Cora, duruşmayla ilgili Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Kronik bir rahatsızlığı yoktu. Hapisten çıkabilmek veya az ceza alabilmek için her yolu deniyor. Bu duruşmaya da tekerlekli sandalyeyle geldi” dedi.

AVUKATI İÇİŞLERİ BAKANININ SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Ayşegül Cora’nın avukatı Melike Polat, duruşmanın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde görüldüğünü hatırlattı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mülki İdare Amirleri Eğitim Semineri’nde yaptığı konuşmaya değindi.

Soylu’nun şiddet mağduru kadınların yaptığı tedbir taleplerinin derhal kabul edilmesi gerektiğine yönelik sözlerine değinen Avukat Polat, “Müvekkil Ayşegül Cora, boşanma aşamasında olduğu eşi Hasan Cora’nın tehditleri nedeniyle koruma kararı almıştı. Ancak Hasan Cora bu kararı ihlal ediyordu. Bunun üzerine tazyik hapsi (zorlama hapsi) talep etti. Ancak süreç ağır işledi. Talep, polisten savcılığa, savcılıktan da mahkemeye geç iletildi. O süreçte koruma kararını ihlal eden Hasan Cora hakkında hapis cezası kararı çıkmadı. Hasan Cora da Ayşegül Cora’nın canına kast etti” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

32 yıllık eşi Ayşegül Cora’yla boşanma aşamasında olan Hasan Cora, 5 Haziran 2019’da İstanbul’un Bahçelievler ilçesi Yenibosna semtinde sokak ortasında kurşun yağdırmıştı. Ayşegül Cora, Hasan Cora’nın hakaretlerini boşanma davasında kullanmak için telefonuna ses kaydedici program yüklemişti. Silahlı saldırı sırasında da bir arkadaşıyla konuşuyordu. Hasan Cora’nın silahlı saldırının seslerini, o sırada tesadüfen açık olan telefon kaydetti.

Silahlı saldırı öncesinde Hasan Cora ve Ayşegül Cora arasında şu diyalog yaşanmıştı:

Hasan Cora: Silah var üzerimde. Seni şu an vururum.
Ayşegül Cora: Varsa var, ne yapayım ya? Allah Allah.
Hasan Cora: Konuşacağız.
Ayşegül Cora: Hayır. Ebru Hasan yanımda. (Telefondaki arkadaşına söylüyor) Konuşmayacağım ya.
Hasan Cora: Seni vuruyorum.
Ayşegül Cora: Vur.

Hasan Cora, Ayşegül Cora’nın kaldırıldığı hastaneye silahla gitmiş, o sırada hastane bahçesinde olan polislerin dikkati sayesinde yakalanarak tutuklanmıştı.