Eşine fırlattığı çaydanlık mahkemede silah sayıldı

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 9:29 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 9:29 am

Uşak’ta kadına yönelik bir şiddet olayında mahkeme emsal bir karara imza attı. Rafet Gürsoy isimli erkeği eşine çaydanlık fırlattığı olayın mahkemeye taşınması sonrası mahkeme heyeti çaydanlığı silah sayarak Gürsoy’u 3 yıl hapse mahkum etti.

Uşak’ın Eşme ilçesinde yaşayan evli çift Rafet ve Zeliha Gürsoy 2018 yılında akşam yemeği sonrası çay içerken birden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi ile Rafet Gürsoy, çaydanlığı eşi Zeliha Gürsoy’a fırlattı. Çaydanlığın isabet ettiği Zeliha Gürsoy hastaneye kaldırıldı.

Sabah gazetesinden Mevlüt Hasgül’ün haberine göre, doktorların oluşan yara için “basit tıbbi müdahale ile giderilemez” raporu vermesi üzerine Zeliha Gürsoy, eşinden şikâyetçi oldu, ancak iki hafta sonra da şikayetinden vazgeçti. İfadesi alınan Rafet Gürsoy ise suçlamaları kabul etti.

EŞİNİN ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMESİ YETMEDİ

Zeliha Gürsoy,  ikinci ifadesinde şikayetinden vazgeçmiş olsa da olayla ilgili Rafet Gürsoy’a Eşme Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı. Mahkeme, basit tıbbi müdahale ile giderilemez raporu sonrası çaydanlığı silahtan sayarak Rafet Gürsoy’a “kasten yaralama” suçundan 2 yıl 13 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Karara yapılan itiraz ile dosya İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’ne gitti. İstinaf Mahkemesi, hapis cezasını kaldırarak, sanığın 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğine hükmetti. İstinaf’ın kararı sonrasında hükümle ilgili olarak temyiz başvurusunda bulunuldu. Dosya, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne geldi.

EMSAL OLACAK KARAR

Temyiz incelemesini yapan daire, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’nin kararını hukuka uygun olduğuna vurgu yapılarak, sanığın, haksız tahrik hükümlerinin üst hadden uygulanmasının gerektiğine, yaralama kastı olmadığına yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz sebeplerinin reddiyle, hükmün onanmasına karar verildi. Kararla birlikte çaydanlığın silahtan sayılması da Yargıtay kararları arasına girmiş oldu.

Köy okulları için yönetmelik değişikliği kağıt üstünde kaldı