Eşi ve oğlunun ölümüne neden olan kocanın beyin ölümü gerçekleşti

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 3:39 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 3:39 pm

Balıkesir’de uyuşturucu kullanıp silahla eşi Bilge Akça (33) ve oğlu Muhammet Tahir’in (4) ölümüne neden olan, kızı E.A. (11) ile yaralı kurtulan Fatih Akça’nın (40) hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlandı.

Susurluk ilçesi kırsal Kurucuk Mahallesi’nde 2 Nisan’da yaşanan olayda, hayvan besicisi ve uyuşturucu kullanmaktan kaydı olan Fatih Akça, eşi Bilge Akça ile tartıştı.

Pompalı tüfekle dehşet saçtı! Eşi ve oğlunu öldürdü, kızını da yaraladı

İddiaya göre, Fatih Akça, uyuşturucu alıp tabancayla intihara kalkıştı, eşi engel olmaya çalıştı. Bu sırada silahtan çıkan kurşunlar, Bilge Akça ile oğlu Muhammet Tahir’e isabet etti. Anne ve oğlu, olay yerinde öldü. Yere düşen Fatih Akça, ayağında platin olduğundan tabancaya ulaşamadı ve bu kez de yatağın altındaki tüfekle intihara kalkıştı. Kızı E.A. engel olmaya çalışınca tüfekten çıkan saçmalar ikisine de isabet etti. Kollarından yaralanan babayla kızı Susurluk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma, olay sırasında evden kaçtığı belirtilen çiftin oğulları A.A.’yı (8) bulup yakınlarına teslim etti. Anne ile oğlunun cenazesi Dereköy Mahallesi’nde yan yana toprağa verildi. Tedavisi tamamlanan E.A. ile A.A., Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı.

BÖBREK VE KARACİĞERİ BAĞIŞLANDI

Fatih Akça, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi sırasında gerçekleşen komplikasyon nedeniyle yoğun bakıma alınan Akça, sonra da entübe edildi. Akça’nın dün gece de beyin ölümü gerçekleşti. Yakınlarının organlarının bağışlanması kararı verdiği Fatih Akça’nın 2 böbrek ve karaciğeri, nakil işlemleri için Düzce ve Bursa illerine gönderildi. Akça’nın cenazesinin Susurluk’ta defnedileceği öğrenildi.