Eşi ve çocuklarını rehin alan Iraklıyı kaymakam ikna etti

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 10:39 am - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 10:44 am

Gaziantep Islahiye’de Irak uyruklu R.A, eşi ve çocuklarını rehin aldı. Olay yerine gelen İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Iraklı R.A.’yı ikna ederek polise teslim etti.

Islahiye’ye bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde beş katlı bir apartmanın birinci katında oturan Irak uyruklu R.A, bilinmeyen bir sebeple evde bulunan eşi ve iki çocuğunu tüfek ve bıçakla rehin aldı.
Balkona çıkarak bağıran ve elindeki bıçakla kendisine zarar veren R.A. eşi ile çocuklarını rehin aldığını fark eden komşuları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler çevrede önlem alırken, polisler R.A, ikna etmek için çalışma başlattı. Zaman zaman elindeki tüfeği çenesine dayayıp, bıçağı etrafa savuran R.A, tercüman aracılığıyla ikna etmeye çalışan polisler, olumsuz yanıt aldı.

Iraklı gaspçının polis otosundaki rahat tavırları dikkat çekti

KAYMAKAM GELİNCE İKNA OLDU

Bu sırada İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da olay yerine gelerek tercüman aracılığı ile R.A’ya tüfek ve bıçağını bırakması çağrısı yaptı. Antelipoğlu’nun çağrısının ardından 2 saati aşkın süren çalışmanın ardından ikna olan R.A,  elindeki tüfek ve bıçağı polislere teslim etti.

Eve giren polisler, rehin alınan anne ve 2 çocuğunu dışarı çıkarıp, olayı duyarak gelen yakınlarına teslim etti. Evden çıkarılan R.A. ise sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler