Eşi rüşvete aracılıktan ceza alan AKP’li vekil: Allah kimsenin başına vermesin

Yayın tarihi: 30 Kasım 2022 Çarşamba 10:39 am - Güncelleme: 30 Kasım 2022 Çarşamba 10:39 am

AKP’li Emine Zeybek’in eski savcı eşi Faruk Sarıoğlu, 1 ton 535 kilo eroin kaçakçılığı davasında ‘rüşvete aracılık ettiği’ iddiasıyla iki buçuk yıl hapis cezası aldı. Zeybek, eşi Sarıoğlu’nun ceza alması hakkında, “Adaletsizlik olduğu açık…Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in eski savcı eşi Faruk Sarıoğlu, 2019’da Erzurum’un Aşkale ilçesinde yakalanan 1 ton 535 kilo eroin kaçakçılığı davasında ‘rüşvete aracılık ettiği’ iddiasıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nce 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

Kararı değerlendiren AKP’li Emine Zeybek, 30 yıl avukatlık yaptığını hatırlatarak, “Boşuna 30 yıl bu mesleği yapmışım. Diplomamı yakasım geliyor. Art niyet arıyorum, burada bir adaletsizlik olduğu açık” dedi.

Uyuşturucu mafyası için meslektaşına rüşvet teklif eden AKP’li vekilin eşine hapis cezası

“KARARI CUMHURBAŞKANI VERECEK”

“Bu karardan sonra siyaseten bir yol ayrımına mı geldiniz” sorusunu yanıtlayan Zeybek, “Bu kararı verecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız” karşılığını verdi. “Biz bu mahkeme kararı doğru bulmuyoruz, sonuna kadar gideceğiz” diyen Zeybek, Sözcü’nün haberine göre; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerekçeli karar açıklandıktan sonra Ceza Genel Kurulu’na itiraz edilecek. Bize göre hiçbir delil, belge, kayıt yok. Ortada bir rüşvet yok, para yok. Sadece karşı tarafın (savcı) ‘Bana teklif etti’ diye beyanı var. Bu beyanı ispatlayacak hiçbir delil yok. Eşim de savcılık yaptı, o tarihte de savcı. ‘Ben böyle bir şey söylemedim’ diyor. Hukukta genel kaide var; iddia sahibi iddiasını ispatlaması lazım. Allah kimsenin başına vermesin. Mal varlıklarımızı da araştırsınlar. Rüşvet varsa malının mülkünün olması lazım.”