Eşi, çocuklarının gözü önünde boğazına bıçak dayayıp rehin aldı: ‘Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum’

Yayın tarihi: 23 Ekim 2019 Çarşamba 11:15 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2019 Çarşamba 11:15 pm

Mersin’de, boğazına bıçak dayadığı eşi Nurcan A.’yı ve çocuklarını 6 saat rehin alan Ali A, hakim karşısına çıktı. Mahkemede, eşinin önceki yıllarda da kendisine şiddet uyguladığını ve bu sebeple kadın sığınma evine yerleştiğini ancak çocuklarının babasız kalmaması için evine geri döndüğünü aktaran Nurcan A., ”Ölümden korkmuyorum ama Emine Bulut gibi çocuklarımın gözü önünde ölmek istemiyorum” dedi.

Mersin’de, boğazına bıçak dayadığı eşini ve çocuklarını 6 saat rehin almasının ardından tutuklanan Ali A’nın yargılanmasına başlandı. Mersin 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali A, rehin aldığı eşi müşteki Nurcan A. ve avukatlar katıldı.

Ali A, savunmasında, “Polisten kendimi korumak amacıyla bıçağı aldım. Bıçağı eşimin boğazına değil, boğazının alt kısmına tuttum” diye konuştu.

Müşteki Nurcan A. ise eşinin önceki yıllarda da kendisine şiddet uyguladığını ve bu yüzden kadın sığınma evine yerleştiğini ancak çocuklarının babasız kalmaması için evine geri döndüğünü aktardı. Olay gününü anlatan Nurcan A, şunları kaydetti:

‘EMİNE BULUT GİBİ ÇOCUKLARIMIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLMEK İSTEMİYORUM’

“Babama gitmiştik. Dönüşte eve geldim ve evin dağınık olduğunu gördüm. Tartışmaya başladık. Bu sırada ailemi arayarak küfürler etti. Sabah eşyalarımı topladım çocuklarla evden çıkmak üzereyken bizi alıkoydu. Bu sırada eşyalarımızı yaktı. Ben balkona koştum ve bağırdım. Bu sırada bana tekme ve tokat attı. Daha sonra polisler geldi. Bıçağı boynuma dayadı ve bizi rehin aldı. Ölümden korkmuyorum ama Emine Bulut gibi çocuklarımın gözü önünde ölmek istemiyorum.”

Mahkeme hakimi, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Öte yandan, duruşma öncesinde adliye binası önünde bir araya gelen Mersin Kadın Platformu üyeleri olayı kınayan açıklama yaptı.

Mersin’de 1 Eylül’de, boğazına bıçak dayadığı eşini çocuklarının yanında 6 saat rehin aldığı iddia edilen Ali A, tutuklanmış, şüphelinin 7 yıla kadar hapsi istenmişti.