Esfender Korkmaz’dan Türkiye ekonomisi yorumu: Piyasa kumar masasına döndü

Yayın tarihi: 9 Mart 2023 Perşembe 11:59 am - Güncelleme: 9 Mart 2023 Perşembe 11:59 am

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemlere değinen İktisatçı Prof Dr. Esfender Korkmaz, “Türkiye’de piyasa kumar masasına döndü” dedi

TELE1’de yayınlanan Gerçek Ekonomi programında Bilge Yurtdagülen’in konuğu olan Prof. Dr. Esfender Korkmaz Türkiye Ekonomisi için bilgi verdi. Seçime kadar kırılgan ekonominin devam edeceğini söyleyen Korkmaz, “Rusya ve Çine karşı bir ithalat karteli var” dedi.

Dış ticaret açığına değinen Korkmaz “Popülizm için para dağıtıyor. Karşılığında bir yatırım yok. Popülizm sadece harcamaları artırır” diyerek,  “Rusya ve Çin’e karşı bir ithalat karteli var.  Rusya ve Çin’e karşı verilen açıklar tarihe not düşülmeli. 2022’de Çin’e karşı 38 milyar dolar Rusya’ya karşı da 48,5 milyar dolar dış ticaret açığı verdik. Bu kadar açık vermeye gerek yok. Çünkü bunlardan Teknoloji ithal etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yoksulluk dibe vurdu, vatandaş geçinemiyor? – TELE EKONOMİ

“KİM YATIRIM YAPAR”

Korkmaz, Türkiye’de yatırımların kumara döndüğünü yatırımcının güven duymadığını belirterek,  “Türkiye’de piyasa bir kumar masasına döndü. Yatırım denince insanların aklına, dolar ve gayrimenkule girdi. Böyle olmaz. Makine ve teçhizat yatırımlarını artırmak lazım. Beşeri yatırımları elde tutmak lazım. Yatırımlar elde tutunca arz artacak. Güven gelecek çünkü yerli ve yapancı yatırımcılar yatırım yapması için önce güven duyması lazım. BM tarafından açıklanan uyuşturucu ticaretinde iki ülkeden biri olarak açıklanan ülkeye kim yatırım yapar” değerlendirmesini yaptı.