Esenyurt’ta yangın ve patlama: Gökyüzünü duman kapladı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 1:44 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 5:42 pm

Esenyurt’ta bir lojistik firmasına ait depoda yangın çıktı. Yer yer patlamalarında olduğu depo yangını itfaiyelerin müdahalesiyle 5 saat söndürülebildi.

İstanbul Esenyurt’a bağlı Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan lojistik firmasına ait deponun beyaz eşyalarının tutulduğu kısımda saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede 10 bin metrekarelik deponun tamamını sardı. İçerde bulunan eşyalarda patlamalar meydana geldi.

Olay yerine çevredekilerin ihbarı üzerine çevre ilçelerden de olmak üzere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çevre iş yerlerinde ve apartmanlarda oturanlar da tahliye edildi. Yangında 1 itfaiye eri dumandan etkilendi. Yangın yaklaşık 5 saatlik çalışmalar sonucunda söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin olay yerinde çalışmaları devam ediyor.

TOMA MÜDAHALE ETTİ

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çalışmalara dahil oldu. Yangın bölgesine getirilen TOMA’lar, alevli şekilde yanan yerlere tazyikli su sıktı. TOMA’ların tedbir amaçlı yangın yerinde duracağı öğrenildi.

“2 BUÇUK SAATTİR YANIYOR”

Yangını gören bir vatandaş, “Biz evdeydik. Markete gidip geldik, o sırada az yanıyordu. Ondan sonra söndürdüler, tekrar başladı. Kontrolden çıktı. Çevredeki yerleri tahliye ettiler. Şimdi müdahale ediyorlar. İnşallah kontrol altına alırlar. Yaklaşık 2 buçuk saattir yanıyor” dedi.

Başka bir vatandaş da “Burası 2 dakika da alev aldı. Küçük bir trafoları varmış orada. 2 dakikanın içinde. Dumanlar falan çok felaket” ifadelerini kullandı. Patlama olduğunu söyleyen bir kişi ise “Tiner varmış. Beyaz eşyalar da bir anda alev almış patlamış. Aşağı yukarı 11.00 – 11.30 gibi başladı. Yaralanan olmadı” şeklinde konuştu.

Yangın felaketinde 10. gün: Yangın Yeniköy Termik Santrali’ne ilerliyor!