Esenyurt’ta tekel bayi cinayetinde sanığın detaylı ifadesi ortaya çıktı: “Kendimi kaybettim”

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 1:42 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 1:44 pm

Esenyurt‘ta tekel bayiinde yaşanan, 2 kişinin ölümü ve 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından failler Tarık Ö. ve Oğlu Azat Ö.’nün inşaatı yarım kalan bir villada saklandığı ve şüphelilerin tekneyle kaçma ihtimallerinin de önlendiği ortaya çıktı. Ayrıca Tarık Ö. ifadesinde “İki el ateş ettikten sonrasını hatırlamıyorum. Ne yaptığımı hiç hatırlamıyorum. Ortalık sakinleşince yaptıklarımın farkına vardım” dedi.

Esenyurt’ta tekel bayiinde yaşanan dehşetle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. 2 kişinin ölümü ve 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ardından ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

DETAYLI İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Cinayet Büro Amirliği’nde yapılan sorgusunda olayı tüm detayları ile anlatan Tarık Ö., “Onlara geçtiğimiz mayıs ayında 1 milyon 350 liralık inşaat demiri sattım. Onlarla iki ayrı senet yapmıştık. İlk senedi parça parça da olsa ödediler. Ancak ikinci senet bir türlü ödenmedi. Araya birkaç kişi sokup ödemeleri için ikna etmeye çalıştım. Yine ödemeyince avukatlarıma alacağımı tahsil etmeleri için talimat verdim” dedi.

Esenyurt’taki tekel bayi cinayetinde tüm şüpheliler yakalandı

İNŞAATI YARIM KALAN VİLLADA SAKLANDILAR

polisin sıkı takibi altında bulunan zanlılar Tarık Ö. ve Oğlu Azat Ö.’nün firarda oldukları dönemde kendilerine ait Büyükçekmece’de inşaatı yarım olan bir villada saklandıkları ortaya çıktı.

“HER DIŞARI ÇIKTIĞIMDA TELEVİZYONDA KENDİ RESMİMİ GÖRDÜM”

Kanlı baskını gerçekleştirdikten sonra önce kendi evlerine giden Tarık Ö. ve oğlu Azad Ö., yanlarına eşyalarını aldıktan sonra saklanmak için Büyükçekmece’deki villaya gitti. Polise, firarda olduğu dönemi anlatan Tarık Ö., “Bakkaldan peynir ekmek almak için üç kez dışarı çıktım. Her çıktığımda televizyonda kendi resmimi gördüm” dedi.

TEKNE İLE KAÇACAKLARDI

Tarık Ö.’nün, bir arkadaşına ait Tuzla’da demirli bulunan bir teknenin GPS sinyalini kapatarak Büyükçekmece’ye doğru hareket ettiği tespit edildi. Şüphelilerin bu tekneyle kaçma ihtimaline karşılık Deniz Polisi’nin harekete geçtiği ve tekneyi Büyükçekmece’de durdurduğu; böylece muhtemel bir kaçışın engellendiği öğrenildi.

“ORTAM BİR AN DA GERGİNLEŞTİ”

İcra davası açıldığında sosyal medya üzerinden hakkında paylaşımlar yapıldığını, bunu ilk gördüğüne önemsemediğini söyleyen Tarık Ö.’nün, “Ancak eve gittiğimde bu paylaşımlar yüzünden oğlum ve kardeşimin üzgün olduğunu gördüm. Gidip bir konuşmaya karar verdik. Olay yerine gittiğimizde amacımız tamamen konuşmaktı. İçeri girip babalarını sorduk. Telefon ettiler ancak açılmadı. Sonra ortam bir an da gerginleşti” dediği öğrenildi.

“KENDİMİ KAYBETTİM”

Olay anında ilk silahı karşı tarafın çektiğini ve ateş ettiğini iddia eden Tarık Ö., “Daha önce kardeşimi vurmuşlardı. Kargaşada silah patlayıp yerde kan görünce bir anda kendimi kaybettim. İki el ateş ettikten sonrasını hatırlamıyorum. Ne yaptığımı hiç hatırlamıyorum. Ortalık sakinleşince yaptıklarımın farkına vardım. Çok üzgünüm” dedi.

KURŞUN YAĞMURUNA TUTULMUŞLAR

Öte yandan olayla ilgili yapılan çalışmalarda dehşetin izleri de öldürülenlerin vücutlarında ortaya çıktı. Sandalyede hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen’in vücudunun çeşitli bölgelerine 9 kurşun, ölen Batuhan Bayındır’ın ise 2 kurun isabet ettiği ortaya çıktı. Olayda yaralı kurtulan Yusuf Erzen’e ise bir kurşun isabet ettiği belirlendi.

Savcı Sayan’dan ‘Esenyurt saldırganları akrabası’ iddiasına açıklama

Büyük infial yaratan Esenyurt’taki saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı geldi