Esenyurt’ta Suriyelilere sahte para operasyonu: İki milyon dolar, 100 bin euro yakalandı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 10:38 am - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 2:04 pm

İstanbul’da düzenlenen sahte para operasyonunda Suriye uyruklu üç kişi yakalandı. Operasyonda iki milyon 300 bin ABD doları ve 108 bin euro sahte para ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmasında, sahte para basıp piyasaya sürdüğü değerlendirilen bir şebeke tespit edildi.

İHA’nın aktardığına göre Esenyurt’ta yapılan ortak operasyonda, sahte para yaptığı ve piyasaya sürdüğü değerlendirilen Suriye uyruklu üç şüpheli gözaltına alındı.

Baskın yapılan adresteki aramalarda piyasaya sürülmek için bir valize doldurulmuş 100’lük banknotlar halinde 2 milyon 300 bin Amerikan doları, 68 bini 100’lük, 40 bini 50’lik banknotlar halinde toplam 108 bin avro sahte para ile bir para sayma makinesi ele geçirildi.

Olay yerinde gözaltına alınan 3 kişi, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Polisteki ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen yabancı uyruklu şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ATM’ye sahte para yatırıp gerçeğini alan şüpheli suçüstü yakalandı