Esenyurt’ta Suriyelilere ait işyerine saldırı

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 8:27 am - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 9:04 am

Esenyurt’ta dün akşam iki kişi arasında çıkan tartışma kalabalık bir grubun karıştığı kavgaya dönüştü. Suriyeli sığınmacılara ait olduğu belirtilen bir işyerine saldırı düzenlendi, ‘7 kişi gözaltında.’

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde dün akşam iki kişi arasında çıkan tartışma, kalabalık bir grubun karıştığı kavgaya dönüştü.

Anadolu Ajansı, bir grup mahalle sakinin yabancı uyruklu kişilerin dükkanlarının bulunduğu bir alışveriş merkezinin cam ve vitrinlerine zarar verdiğini bildirdi. DHA ise iki kişinin aldıkları darbeler sonucu hafif yaralandığını, polis ekiplerinin kavganın çıktığı yerde bir kurusıkı tabanca bulduklarını aktardı.

VALİLİK AÇIKLADI: 7 GÖZALTI

İstanbul Valiliği, olayla ilgili açıklama yaptı. Olaylarla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Esenyurt ilçemiz Bağlarçeşme Mahallesinde bulan bir pasaj içerisinde dün saat 20.20 sıralarında biri yabancı uyruklu, iki şahıs arasında kavga meydana gelmiştir. Olay sonrasında 30-40 kişilik grubun, pasajın dış kapısına taş atarak zarar vermeleri üzerine, güvenlik güçlerimizce yapılan müdahale sonucu kalabalık grup dağıtılmıştır. Meydana gelen ‘Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması’ olayı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda; (4)’ü Suça Sürüklenen Çocuk olmak üzere (7) şüpheli yakalanmış, diğer şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.”

İÇİŞLERİ’NDEN ÜMİT ÖZDAĞ’A TEPKİ

Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise “Sorumlular gözaltına alındı” dedi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı eleştirdi: “Esenyurt’ta Filistinli bir kişiyle sigara isteme nedeniyle başlayan tartışma kolluk kuvvetlerimizin müdahalesi ile sona erdi. Sorumlular gözaltına alındı. Yabancı düşmanlığı üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışan Ümit Özdağ ve benzerlerine yazıklar olsun!”

Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Esenyurt’ta Türk halkıyla Suriyeliler arasında cereyan eden ve her türlü provokasyona açık olan olaylardan milletimizin uzak durmasını rica ediyorum. Zafer Partisi olarak kimsenin burnu kanamadan tüm sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğimiz sözünü bir kez daha yineliyorum” demişti.

Adana’da yüzlerinde maske ellerinde bıçak ve sopalarla yürüyen grup sınır dışı edildi!