Esenyurt’ta kavga Suriyelilere yönelik kitlesel saldırıya dönüştü

Yayın tarihi: 10 Şubat 2019 Pazar 9:52 am - Güncelleme: 10 Şubat 2019 Pazar 2:55 pm

İstanbul Esenyurt’ta iki grup arasındaki kavga Suriyelilere yönelik kitlesel saldırıya dönüştü. Saldırılar Suriyelilere ait işyerlerine de yöneldi

İstanbul Esenyurt’ta, Suriyeli sığınmacılar ile ilçede yaşayanlar arasında nedeni bilinmeyen bir kavga çıktı. Kavgada bıçaklar ve sopalar da kullanıldı. Kavga daha sonra Suriyelilere yönelik kitlesel saldırıya dönüştü. Saldırılar Suriyelilere ait işyerlerine de yöneldi.

DHA’nın aktardığına göre, Bağlarçeşme Caddesi’nde saat 21.30 sıralarında Suriye uyruklu bir grup ile mahalleli arasında gürültü sebebiyle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Bazı gruplar “Burası Türkiye!” sloganlarıyla caddelerde boy gösterdi. Polis araçları kalabalığa sakin olmaları için anonslar yaptı.

İlçe merkezinde TOMA’lar ve çevik kuvvet ekipleri bekletilirken, çevik kuvvet ekipleri meydanı ablukaya alarak giriş çıkışlara müsaade etmedi.

Esenyurt Kaymakamlığı ise olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Özellikle sosyal medyada olaylarda ölen ve çok sayıda yaralanan olduğu bilgileri paylaşılırken, kaymakamlık bunların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Aynı açıklamada 3 Suriyelinin gözaltına alındığı bilgisi de verildi.