İstanbul’da sel felaketi! Esenyurt’ta evleri su bastı

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2022 Pazar 4:03 am - Güncelleme: 10 Temmuz 2022 Pazar 1:13 pm

İstanbul’un birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak etkili oldu. Esenyurt’ta ev ve iş yerlerini su bastı. Su basan bir fabrikada 4 işçi mahsur kaldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İstanbul’da bu saate kadar 266’sı Esenyurt olmak üzere 797 su baskını ihbarı aldık. 128 daire, 12 iş yeri ve 3 fabrika etkilendi. Bugün saat 22:00’ye kadar şiddetli yağış uyarısı ikazı devam ediyor” açıklamasında bulundu.

İstanbul’da akşam saatlerinde aralıklı olarak başlayan sağanak, gece saatlerinde şiddetini arttırdı.

Yağış  Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sarıyer, Şile, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli, Zeytinburnu, Bağcılar ve Fatih ilçesinde etkisini gösterdi. Sağanak nedeniyle bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu.

TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiisi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu çıkışı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile bazı ara yollarda yer yer trafik yoğunluğu oluştu.

PEŞ PEŞE ŞİMŞEKLER ÇAKTI

Kentte peş peşe çakan şimşekler İstanbulluları uyutmadı.

ESENYURT’TA EVLERİ SU BASTI

Sağanak yağış Esenyurt ilçesinde gecenin ilerleyen saatlerinde etkili oldu. Yağışla birlikte sel suları yolları doldururken, birçok ev ve iş yerini de su bastı. İlçede bulunan bir dere de taştı.  Haramidere’nin taşması sonucu en çok Pınar ve Yeşilkent mahalleleri etkilendi. Selin verdiği zarar gün aydınlanmasıyla drone kamerasına yansıdı.

AFAD mesajla uyardı! Meteoroloji’den sağanak alarmı

İŞÇİLER MAHSUR KALDI

Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Yağış nedeniyle fabrika sular altında kalırken, elektrik kaçağı ihtimaline karşı işçilere müdahale edilemediği öğrenildi.

10 KİŞİ KURTARILDI

Esenyurt Pınar mahallesinde sağanak yağış nedeniyle taşan derede çok sayıda kişi mahsur kaldı. İlk belirlemeye göre mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı.