Esenyurt’ta cami minaresi apartmana çarparak yere düştü

Yayın tarihi: 2 Mart 2024 Cumartesi 5:27 pm - Güncelleme: 2 Mart 2024 Cumartesi 5:43 pm

Esenyurt’ta güçlendirme çalışması yapılan camii minaresine vinçle bağlanan halatın kopması sonucu minare bir binaya çarparak yere düştü. Olayın ardından bölgeye ekipler sevk edildi.

İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Esenyurt Talatpaşa Mahallesi’nde bulunan Akşemsettin Camii’nin minaresinde onarım çalışması başlatıldı. Minarenin şerefesinin üst kısmının aşağıya indirildiği esnada halatın çıkması üzerine petek ve külah kısmı bir binaya çarparak büyük bir gürültüyle zemine düştü.

Sesleri duyan vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri güvenlik şeridi çekerek sokakta önlem aldı. Olayda yaralanma ve can kaybı olmazken, vinç sahibi olduğunu iddia eden şahıs olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Olay yerinde bulunan polis ekiplerinin araya girmesiyle şahıs bölgeden uzaklaştırıldı.

Petek ve külah kısmının binaya çarparak zemine düştüğü o anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Minarenin düşen kısımlarının sokak üzerinden kaldırılması için çalışma başlatıldı. (İHA)

’31 Mart’ta Gazze sevinecek’ diyen Murat Kurum, İsrail’i boykot listesindeki ürünleri almış

 

Kaynak: İHA