Esenyurt polis karakolundaki ölüme karışan 1 polis tutuklandı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma 12:09 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2021 Cuma 12:12 pm

Birol Yıldırım, Esenyurt Polis Merkezi Amirliği’nde 5 Haziran’ı 6 Haziran’a bağlayan gece şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti. Yıldırım’ın ölümüne ilişkin bir polis tutuklandı.

Esenyurt Polis Merkezi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Özel Güvenlik Amiri Birol Yıldırım hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüphelilerden komiser yardımcısı I.A. tutuklandı, polis memuru M.C.K. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre; Yıldırım, mesai arkadaşı B.U.’nun bir polis ile tartışıp gözaltına alınması üzerine 5 Haziran’da saat 22:30 sıralarında Esenyurt karakoluna gitmişti. Bilgi almak isteyince rütbeli bir memurun, “Bu arkadaşı da alın içeri” talimatıyla saat 23:30 sıralarında gözaltına alınmıştı. 6 Haziran’da saat 03:00 sıralarındaysa bir polis karakoldan dışarı çıkarak bekleyenlere, “Birol Yıldırım vefat etti. Başınız sağ olsun” demişti.

Valilik ve emniyet ‘bekletildiği sırada fenalaştığı’nı öne sürse de, Yıldırım’ın karakolun girişinde tekme tokat dövüldüğü, karakoldan çıkarken yaka paça tekrar içeri çekilerek kötü muamelenin sürdüğü, güvenlik amirinin ölümünden sonra da polislerin arasında örtbas girişiminin yaşandığı karakolun içindeki ve kapısındaki güvenlik kameralarına yansımıştı.

BİR KOMİSER YARDIMCISI TUTUKLANDI

Olayla ilgili polis merkezinde görevli tüm polisler, bekçiler ve sivil vatandaşların bilgisine başvurulurken, güvenlik kamera kayıtları savcılık ve bilirkişi tarafından incelendi. Yapılan incelemeler sonucu hazırlanan bilirkişi raporu ve toplanan tüm deliller kapsamında haklarında kuvvetli suç şüphesi bulunan komiser yardımcısı I.A. ve polis memuru M.C.K. “taksir ile öldürme” suçundan tutuklanmaları talebi ile Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikçe sorgusu yapılan şüphelilerden I.A. tutuklanırken, diğer şüpheli M.C.K. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Yıldırım’ın karakolda ölümü: Savcı değiştirildi

Başsavcılıktan görüntüler sonrası Birol Yıldırım açıklaması