Esenler Otogarı’nın otoparkı resmen İBB’ye geçti

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2019 Salı 5:54 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2019 Salı 5:59 pm

Bayrampaşa Otogarı’nın otoparkının İSPARK’a devri ile ilgili alınan ihtiyati tedbir kararı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) itirazı üzerine kaldırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Perşembe günü 16.00 itibari ile otoparkın İSPARK’a devrinin yapılacağını, Kurban Bayramı boyunca da ücretsiz olacağını duyurdu.

İşte o karar:

NE OLMUŞTU?

Otogarı işleten derneğin, süresi dolan sözleşmesinin uyarlanması talebiyle açtığı davada çıkan ara kararda; davanın akıbeti belli olana kadar İBB tarafından alınan tahliye kararı ile olası yıkım ve benzeri tüm kararların engellenmesi için “ihtiyati tedbir konulmasına” hükmedildi. İBB’nin karara karşı tüm yasal haklarını kullanacağı öğrenildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nın işletilmesi için İBB ile Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği arasında düzenlenen 25 yıllık sözleşmenin süresi 5 Mayıs 2019 tarihinde doldu. İşletmeci dernek nisan ayında İBB’den kullanım hakkı süresinin 25 yıl daha uzatılması talebinde bulundu ancak bu talep uygun bulunmadı.

Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı seçildikten sonra 11 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilen İBB Meclis toplantısında otogarın sadece otoparkının 5 yıllığına İBB şirketlerinden İSPARK’a devredilmesi karara bağlandı. 18 Temmuz tarihinde İBB Emlak Müdürlüğü tarafından otoparkın 3 gün içinde tahliye edilerek belediyeye devredilmesine aksi takdirde mülki idare tarafından tahliye edileceğine dair ihtarname düzenlendi. Bunun üzerine ihtarnameye karşı otogar işletmecileri mahkemeye başvurdu ve devir kararının yürütmesi durduruldu. İBB’nin yaptığı itiraz üzerine de yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı ve otoparkın İSPARK’a devri konusunda bir engel kalmadı.