Eşcinsel Noel Baba reklamı İngiltere’yi ikiye böldü

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 12:03 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 12:27 pm

Norveç posta servisi Posten’in paylaştığı ‘Harry, Noel Baba ile Buluştuğunda’ isimli reklam filmi, ülkede büyük yankı uyandırdı. Yeni yılda kendisini isteyen Harry isimli bir adamın isteğini yerine getirip onunla öpüşen Noel Baba’yı gençler normal karşılarken, birçok kesim tarafından kabul görmedi.

Norveç devletine ait posta servisi Posten’in geçen ay paylaştığı “Harry, Noel Baba ile Buluştuğunda” adlı reklam 2 milyondan fazla kişi tarafından görüntülendi. Reklamda; Harry, Noel Baba’ya bir mektup yazıp: “Noel için tek istediğim sensin.” diyor ve Noel Baba da onun dileğini yerine getiriyor. Reklamın sonunda ise ikilinin öpüştüğü anlar yer alıyor. Bu reklam kimi kesim tarafından beğenilse de kimi kesim tarafından ise olumsuz tepki aldı.

Posten’in pazarlama direktörü Monica Solberg, “Eşcinsel ilişkileri yasaklayan bir yasanın kaldırılmasının 50. yıl dönümünü kutlamak istedik” dedi. Bu konuda reklamı hazırladıktan sonra tepki beklediklerini söyleyen Solberg gelen tepkilerin büyüklüğünün onları şaşırttığını ifade etti.

Reklamın, Noel Baba’yı cinselleştirdiği ve -Noel Baba efsanesine göre- Noel Baba’nın eşi olan Bayan Claus’u aldattığını gösterdiği iddialarıyla eleştiriler de yapıldı.

ANKETLER NE DİYOR?

14-15 Aralık’ta yapılan bir anket, Birleşik Krallık’taki birçok kişinin, yaş gruplarında net bir ayrım olmasına rağmen, eşcinsel Noel Baba’yı “kabul edilemez” olarak gördüğünü gösterdi. Ankete katılanların yüzde 41’i bunu kabul edilemez bulurken, yüzde 39’u kabul edilebilir bulduğunu dile getirdi. 18-24 yaş grubu yüzde 46 ile bunu en normal karşılayan yaş grubu olurken 65 yaş ve üstü bu duruma en çok karşı olan kitle oldu. Kadınların ise yüzde 42’si bu durumu kabul edilebilir bulurken erkeklerin yüzde 47’si eşcinsel Noel Baba fikrine karşı olduğunu bildirdi.

‘Sana eşcinsel cin musallat olmuş’ diyerek mastürbasyon yaptıran şarlatan tutuklandı

Eşcinsel karakterlerin olduğu “Kalp Çarpıntısı” kitabı, zarfla satılıyor!