Eşbaşkanları tutuklatan gizli tanığın ifadesi imzasız çıktı!

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2020 Cuma 1:37 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2020 Cuma 1:39 pm

Mardin’de HDP’li belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasına dayanak yapılan ifadelerin sahipleri olan gizli tanıklardan birine ulaşılamazken, bir diğerinin ise ifadesinin imzasız olduğu ortaya çıktı.

Mardin’de HDP ve DBP’ye dönük 2018 ile 2020 yılları arasında yürütülen soruşturmalarda ifade veren ‘Malazgirt’ adlı gizli tanığa Emniyet ulaşamıyor. Son 9 yılda birçok ifade veren “Boksör” kod adlı gizli tanığın ise imzalı ifadesinin bulunmadığı ortaya çıktı.

Beş gizli tanık ifadesiyle HDP’li Başkan tutuklandı

Belediye eş başkanlarının dosyasında yer alan “Boksör”ün 2011 yılında da gizli tanık olarak birçok dosyada yer aldığı ortaya çıktı. “Boksör”ün Eş Başkanlar Yılmaz ve Öncü’nün dosyasına eklenen 21 Ekim 2011 tarihli beyanlarının imzalı örneklerinin mahkemeye gönderilmesi istendi. Ancak İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi, mahkemeye gönderdiği yazıda “Boksör”ün beyanlarının imzalı örneklerinin mevcut olmadığını kaydetti.

TEM Şube ilgili yazısında, “Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinin 2020/71 Esas numaralı dosya içerisinde gizli tanık Boksör’ün 21./10/2011 tarihli ifadesinin imzasız olduğu anlaşılmakla gizli tanığın usule uygun şekilde alınmış ifadesinin onaylı suretinin ivedi şekilde gönderilmesi istenilmiştir. Müdürlüğümüz ARŞİV kayıtlarında söz konusu gizli tanığın imzalı ifadesine rastlanılamamıştır” denildi.

Diyarbakır’ın seçilmiş Başkanı Mızraklı’nın tutuklanma gerekçesi 2016 yılındaki ‘gizli tanık’

‘MALAZGİRT’ HAZIR EDİLEMİYOR

Öte yandan gizli tanık “ML1Z0G7R1T (Malazgirt)”e de ulaşılamıyor. Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan HDP ve DBP İl Eş Başkanları ve PM üyelerinin duruşmasında dinlenilmesi istenen “Malazgirt”in ikamet adresinin İstanbul olması dolayısıyla İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne yazı yazıldı.

Bunun üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, mahkemeye gönderdiği yazıda “ML1Z0G7R1T kod isimli şahıs hakkında Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tarafından verilen herhangi bir Tanık Koruma Tedbir Kararı olmaması, ilgi sayılı talimatta şahsın iletişim ve açık kimlik bilgilerinin bulunmaması sebebiyle belirtilen kod ismiyle şahsın tespit edilemediği”ni kaydetti. (MA)