‘Esameleri bile okunmayacak’ demişti: AKP’de yeni parti paniği

Yayın tarihi: 2 Eylül 2019 Pazartesi 8:24 am - Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi 8:24 am

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Esameleri bile okunmayacak” diyerek tavır aldığı yeni parti hazırlıkları AKP teşkilatlarında paniğe yol açtı. AKP milletvekillerinin de katılımıyla küskün ve kırgın partililerin gönlünün alınması için illerde “vefa toplantıları” düzenlendiği öğrenildi.

Bazı AKP’li kurmaylar, bu toplantıların yararının mutlaka olacağını, ancak geç bir adım olduğunu dillendirdiği aktarılarak “Bir panik havasıyla hareket ediliyor. Daha serinkanlı bir politika izlenmeli” görüşünü dile getirdikleri belirtildi.

KÜSKÜN VE KIRGINLAR YENİ PARTİLERE GEÇECEK HESABI

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın parti kurma çalışmalarını hızlandırması AKP’de de yeni önlemlerin alınmasına yol açtı. Bunun için ilk olarak olağan kongre süreci 1 yıl erkene çekilerek, ekimde başlayacak belde, ilçe ve il kongre süreçleriyle teşkilatların diri tutulması hedefleniyor. AKP içinde yapılan değerlendirmelerde yeni partilere küskün ve kırgın partililerin geçebileceği hesabı yapılıyor.

‘VEFA TOPLANTILARI’

Bunun önlenmesi için de “vefa toplantıları” yapılmaya başlandı. Bu kapsamda milletvekillerinin de katılımıyla teşkilatlarda toplantılar yapılarak daha önce partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış, ancak daha sonra kırılıp küserek uzaklaşan isimler yeniden kazanılmaya çalışılıyor.

AKP içinde bu toplantı ve ziyaretlerin yararlı olacağı, ancak bunun için geç kalındığı değerlendirmelerinin yapıldığı öğrenildi. Bazı AKP’li kurmayların, “Bu toplantıların çok daha önce yapılması gerekiyordu. Yeni parti hazırlıkları nedeniye bir panik havasıyla hareket edilmesi doğru değil, daha serinkanlı bir politika izlenmeli” görüşünü dile getiriyor.