Esad açıkladı: Hakan Fidan ile görüştük, Erdoğan ile de görüşmeye hazırız

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2019 Salı 10:09 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2019 Salı 10:09 am

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Tahran’da Hakan Fidan ile görüştüklerini ve aynı şekilde Erdoğan ile de görüşmeye açık olduklarını açıkladı. Esad, “Eğer Suriye’nin çıkarları doğrultusunda olacaksa ve egemenliğine zarar vermeyecekse Erdoğan ile görüşebiliriz” ifadelerini kullandı.

“The Syrian Observer” adlı internet sitesinde geçen habere göre, Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Suriye heyeti ile Hakan Fidan’ın önce İran’ın başkenti Tahran’da görüştüklerini, daha sonra ise Kassab sınır kapısında yeniden bir araya geldiklerini bildirdi.

Sitede bugün (20 Mayıs) yapılan haberde, Esad’ın Türk görevliler ile ilgili ise “Ülkemizde neler olduğunu Türk siyasetçilerinden daha iyi anlıyorlar” dediği aktarılırken “Türkiye ile işbirliğine açığız… Eğer Suriye’nin çıkarları doğrultusunda olacaksa ve egemenliğine zarar vermeyecekse Erdoğan ile görüşebiliriz” ifadeleri de eklendi.

8 Mayıs tarihinde gazeteciler ile bir araya gelen Esad’ın, kendisine yöneltilen sorulara karşılık Türkiye ile yalnızca İran ve Rusya üzerinden değil, doğrudan da görüşme yaptıkları, bu görüşmelerin en önemlisinin ise Hatay’a sınır olan Lazkiye’de bulunan Kassab sınır kapısında gerçekleştirdiği cevabını verdiği belirtildi.