Erzurumsporlu Aykut Demir, neden “savaşa hayır” tişörtü giymediğini açıkladı

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 2:30 pm - Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı 2:30 pm

Erzurumspor’un kaptanı Aykut Demir’in Ankaragücü mücadelesi öncesi tüm takımın giydiği ”savaşa hayır” yazılı tişörtü giymemesi sosyal medyada gündem olmuştu. Demir, kendisine yöneltilen eleştiriler sonra neden “savaşa hayır” tişörtü giymediğini açıkladı.

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Erzurumspor’un kaptanı Aykut Demir’in Ankaragücü maçı öncesi savaşa karşı tişört giymemesi sosyal medyada gündem olmuştu. Aykut Demir konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ankaragücü’ne Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında 1-0 mağlup olan Erzurumspor’da kaptan Aykut Demir’in karşılaşma öncesindeki hareketi büyük tepki çekti. Ukrayna’ya karşı askeri operasyon başlatan Rusya’ya karşı tavır alan takımındaki futbolcular “Savaşa hayır” tişörtleri giyerek sahaya çıkarken Aykut Demir’in bu tişörtü giymemesi dikkatlerden kaçmadı.

DEMİR: ‘TİŞÖRTÜ GİYMEK İÇİME SİNMEDİ’

Aykut Demir, Futbol Anadolu’ya açıklamlarda bulundu, Demir şu ifadeleri kullandı: Ortadoğu coğrafyasında hergün binlerce insan ölüyor. Oralardaki zulmü görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar konu Avrupa olunca bunu yapıyorlar. O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi. Giyseydim içim rahat etmezdi. Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmasına ben de üzülüyorum. Masum insanların acılarını paylaşıyorum.

Erzurumspor oyuncusu Aykut Demir ‘Savaşa Hayır’ tişörtü giymeyi reddetti