Erzurumlu dönerciden Atatürk’e büyük terbiyesizlik

Yayın tarihi: 11 Kasım 2023 Cumartesi 11:17 am - Güncelleme: 11 Kasım 2023 Cumartesi 6:01 pm

Erzurum’da dönercilik yapan ‘sosyal medya fenomeni’ Mustafa Atmaca canlı yayında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etti. Tepki üzerine yayını sonlandıran Atmaca gözaltına alınarak tutuklandı.

Erzurum’da Üçler Döner’in sahibi olan ve sosyal medyada çektiği videolarla tanınan Mustafa Atmaca isimli kişi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını çirkin bir şekilde hedef aldı.

‘Hacı dönerci’ lakaplı kişinin canlı yayında kullandığı “Osmanlı toprak kaybetmedi, laikliği getiren o köpekler topraklar kaybetti” sözleri büyük tepki gördü. Dönerci bu sözleriyle de yetinmedi kendisine tepki gösterenlere “Siz laikler İsrail’e gideceksiniz” dedi.

TUTUKLANDI

Atmaca, Atatürk’e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Atmaca, adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Atmaca daha sonra adliyeye sevk edildi. Atmaca çıkarıldığı hakimlikçe “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan tutuklandı.

Camide Atatürk için dua edilmesine tepki gösterip imama hakaret etti: Gözaltına alındı