Erzurum’da duygulandıran sosyal deney! “Yayalar sevindirdi, sürücüler üzdü”

Yayın tarihi: 15 Nisan 2024 Pazartesi 11:39 am - Güncelleme: 15 Nisan 2024 Pazartesi 11:39 am

Oyuncu Arif Arifoğulları, Erzurum’da görme engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için sosyal deney yaptı. Vatandaşların duyarlılığı sevindirirken, bazı sürücülerin yaya geçidinde olmasına rağmen görme engelli rolü yapan Arifoğulları’na yol vermemesi dikkat çekti.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Arif Arifoğulları, Erzurum’da görme engellilerin trafikte yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için sosyal deney yaptı. Görme engellilerin kullandığı baston ve gözüne taktığı gözlükle yolun karşısında bekleyen Arifoğulları’na ilk olarak yaya geçidinde duran trafik polisi yardımcı oldu. Kendisini, caddenin karşısına geçiren polise teşekkür eden Arifoğulları, sosyal deney yaptığını söyledi. Trafiğin yoğun olduğu caddede yaklaşık 5 saat süren deneyde Arifoğulları’nı görenler de karşıya geçmesine yardımcı olurken, sürücülerin yol vermemesi dikkat çekti.

Arifoğulları, görüntüleri, “Sosyal deney çalışmamızda insanların duyarlılığı duygulandırdı. Fakat araç sürücülerinin bırakın yayalara yol vermeyi, engelli bir vatandaşa tahammüllerinin olmaması bizleri derinden üzdü. Unutmayalım ki, hepimiz bir engelli adayıyız” ifadesiyle paylaştı.

Oyuncunun paylaştığı görüntüye çok sayıda yorum yapıldı. Görme engelli şarkıcı Bilal Göregen de paylaşımın altına “Canın yerem gardaş” notunu düştü.

Sosyal deneyiyle ilgili konuşan oyuncu Arif Arifoğulları, “Engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadığı sıkıntıları dile getirmek adına Erzurum Terminal Caddesi’nde bir sosyal deney çalışması yaptık. Yaklaşık 5 saat süren deneyde vatandaşlarımızın duyarlılığı bizleri sevindirdi. Ancak araç sürücülerinin tavırları, bırakın engellileri, yayalara bile tahammül göstermemeleri üzücü oldu” ifadelerini kullandı.

Sosyal deneyde sınıfta kaldılar! İlk buluşmada engelli kadını görünce kalktılar

Sosyal deney, Arif Arifoğulları, Erzurum, görme engelli

Kaynak: DHA