Erzurum’da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 3:51 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 5:03 pm

Erzurum Köprüköy’de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Erzurum Valisi Okay Memiş enkazdan 2 kişinin sağ çıkarıldığını aktardı.

Erzurum’un Köprüköy ilçesinde saat 15.40’da deprem meydana geldi. Kandilli’den yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün 5.2 olduğu açıklandı.

Depremin ardından Köprüköy ile Hınıs’ı birbirine bağlayan yolda kayaların düşmesiyle ulaşıma kapandı.

VALİ: ENKAZDAN 2 KİŞİ ÇIKARILDI

Erzurum Valisi Okay Memiş ve Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Memiş “Bütün imkanlarımızla birlikte alandayız. Birkaç köyde yıkıma ilişkin ihbar almıştık,  Topçu Mahallesi’nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldı.” dedi.

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Tele1’e konuşarak “İlçemizin Dağtepe, Güzelhisar, Topçu köylerinde meydana geldi. Bazı evlerin duvarları çatlak, ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Büyük çaplı bir hasar yok sadece deprem nedeniyle heyelan meydana geldi. Düşen taşlar yolları kapattı. Şu an ilçeye doğru gidiyoruz. Çok şükür bizlerde iyiyiz. Can kaybı yok, evlerde çatlamalar meydana geldi.” dedi.

KURUM’DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Merkez üssü Erzurum’un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum’umuza ve ülkemize geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

AFAD ise meydana gelen depremin büyüklüğünü  5.1 olarak açıkladı. AFAD “Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.”

“YIKILAN EV VE AHIRLAR VAR”

TELE 1’e konuşan Mescitli Köyü Muhtarı Ali Rıza Aras ölüm haberinin olmadığını söyledi. Aras, “Yıkılan ev ve ahırlar var” dedi.

Aras’ın TELE 1 ile paylaştığı görüntüler şu şekilde: